Teréz
10 °C
24 °C
Index - In English In English Eng

Eredmények

Karácsony Gergely

Ellenzéki Összefogás
50.86% (353593 szavazat)

Tarlós István

FIDESZ-KDNP
44.1% (306608 szavazat)

Kritikus hibák a Vistában?

2006.12.26. 11:43
Biztonsági szakértők és hekkerek megtalálták a Windows új operációs rendszerének első biztonsági réseit.

Nem sokkal a Windows Vista novemberi bemutatóját követően megérkeztek az első kritikus hibákat jelző hírek. Még december közepén jelezte egy orosz programozó, hogy a Vistában a jogosultságokat könnyű illetékteleneknek is átállítani.

Ugyanezt a bizonsági rést vette észre egy kaliforniai biztonsági cég. Sőt, írja a New York Times, öt további problémát is jeleztek a Microsoft felé. Az egyik kritikus hiba például az Internet Explorer új, 7-es verzióját érinti: a böngészőt használó netező gépe megfertőződhet, ha rosszindulató szoftvereket rejtő weboldalra látogat.

A Microsoft tájékoztatása szerint körültekintően kivizsgálják az eddig jelzett állítólagos hibákat. A szoftvergyártó cég ugyanakkor azt is jelezte, eddig nem kaptak jelentést olyan esetről, hogy a jelzett biztonsági réseket kihasználva tettek volna kárt valamelyik Windows-felhasználó gépében.

Jelenleg a Microsoft Vista nyilvános tesztelése zajlik. Az éppen a biztonságossággal reklámozott Vista végfelhasználói változatait jövő év elejétől kezdik meg árusítani világszerte.