Benedek
-5 °C
5 °C

Megjelent a Windows Vista és az Office 2007

2006.11.30. 16:36
Öt évvel az XP premierje után csütörtökön megjelent az új Windows, a Vista. Nyúztuk az operációs rendszert, meg az alá pakolt hardvereket is, és megpróbáltunk kideríteni mindent, amit csak lehet. Összességében szerettük.

Steve Ballmer csütörtökön fél ötkor bejelentette a Microsoft történetének eddigi legnagyobb termékbevezetését, a Windows Vista és az Office 2007 megjelenését. Ennek örömére leteszteltünk, kipróbáltunk, és felderítettünk a Windows Vistáról mindent, amit csak a lehetséges, nehogy akár csak egyetlen fontos részlet is homályos maradjon.

Először is jó mélyre elmerültünk a Vista kezelőfelületében. A bitbúvárkodásról szóló cikkünkből megtudhatják, hogy milyen rejtett örömöket tartogatnak számunkra a könyvtárstruktúra legmélyebb bugyrai, és hogy az új fájlrendszerezési módszerek miként változtathatják meg életünket.

Tovább a cikkhez >>>

Mivel online életünk folyamatosan ki van téve a digitális kórokozók és a gonosz hekkerek támadásainak, végigjártuk a Vista köré felhúzott védőfalat is, amit valószínűleg maga a felhasználó fog ledönteni.

Tovább a cikkhez >>>

Aztán kölcsönkértünk egy átlagosnak tekinthető számítógépet, és jól bevált mérőszoftverek segítségével összehasonlítottuk a Vista és az XP teljesítményét. Most megtudhatja, hogy az új operációs rendszerben mennyivel lesz gyorsabb a Doom 3, meg azt is, hogy milyen hardver kell a Vista futtatásához.

Tovább a cikkhez >>>

Körülbelül hatvan nap alatt fordítják le magyar nyelvre az Office 2007 irodai programcsomagot, így leghamarabb január végén lesz megvásárolható a nagyvállalatoknak szánt verzió. Az Office weboldalának már az új felülete van, de a magyarított tartalmak - bővített sablonok, oktatóanyagok - csak fokozatosan kerülnek fel a szájtra. Olvassa el korábbi tesztünket az Office 2007-ről.

Tovább a cikkhez >>>

Akkor sincs nagy baj, ha most nincs ideje végigolvasni informatív cikkeinket. Nem kell elsietni az ismerkedést, hiszen hazánkban nem lesz Vistára váltható kupon, és a magyar verziók csak márciusban jelennek meg.

Tovább a cikkhez >>>

Feltéve, hogy a magyar Viszt A.-k addig nem perelik el még Bill Gates gatyáját is. Felhívtuk Viszt Arankát és a többieket, hogy megtudjuk, mit szólnak a névlopáshoz. Van, aki dühös.

Tovább a cikkhez >>>

Ha meg arra kíváncsi, hogy mennyi pénze van Bill Gatesnek, vagy csak meg akar tudni pár mocskos részletet a Microsoftól meg a Vistáról, akkor ez az összeállítás pont önnek készült.

Tovább a cikkhez >>>

És ha valamire mégsem kapott választ, akkor ide írhat, utána járunk az ügynek.

Tesztjeinkhez a Windows Vista RC2-est, tehát a végleges előtti utolsó verziót használtuk. Ez már lényegében megegyezik a boltokba kerülő szoftverrel.