Előd
8 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

A Microsoft a cloud computing mellé állt

2009.11.04. 13:10 Módosítva: 2009-11-04 13:17:24
Microsoft 9,5 milliárd dollárt tervez kutatási és fejlesztési projektekre fordítani 2010-ben, az összeg jelentős része számítási felhővel kapcsolatos technológiai fejlesztéseket finanszíroz majd – jelentette be Steve Ballmer vezérigazgató szerdán.

A Microsoft szándéknyilatkozatot írt alá a tajvani kormánnyal egy számításifelhő-kutató központ létesítéséről a szigetországban. A Microsoft és a tajvani gazdasági minisztérium közös erővel Software and Services Excellence Center néven hozza létre a kutatóközpontot még év vége előtt. A Microsoft szerint a közös vállalkozás helyi elektronikaiberendezés-gyártókat segít majd a technológiával kapcsolatos eszközök és szolgáltatások kifejlesztésében.

A számítási felhő vagy cloud computing technológia a felhasználó saját számítógépén fizikailag nem tárolt, hanem internetes szervereken tárolt és interneten keresztül elérhető, úgynevezett virtuális felhőkben elhelyezett adatállományokkal való feladatvégzést tesz lehetővé. A tajvani Quanta Computer Inc., árbevétel alapján a világ legnagyobb OEM laptop gyártó vállalata még októberben közölte, hogy a jövőben a cloud computing technológiai igényeknek megfelelő szerverek kifejlesztésére és gyártására összpontosítja erőfeszítéseit az elkövetkező években.

A Microsoft szándéknyilatkozatot írt alá a forgalom alapján legnagyobb tajvani távközlési szolgáltatóval, a Chunghwa Telecom Co. vállalattal online Microsoft szoftverek rendelkezésre bocsátásáról a Chunghwa ügyfeleinek, valamint a Windows Azure operációs rendszer átadásáról a Chunghwa Telecom számításifelhő-alkalmazásainak.