Zelma, Rajmund
-5 °C
-1 °C

A Microsoft a cloud computing mellé állt

2009.11.04. 13:10 Módosítva: 2009-11-04 13:17:24
Microsoft 9,5 milliárd dollárt tervez kutatási és fejlesztési projektekre fordítani 2010-ben, az összeg jelentős része számítási felhővel kapcsolatos technológiai fejlesztéseket finanszíroz majd – jelentette be Steve Ballmer vezérigazgató szerdán.

A Microsoft szándéknyilatkozatot írt alá a tajvani kormánnyal egy számításifelhő-kutató központ létesítéséről a szigetországban. A Microsoft és a tajvani gazdasági minisztérium közös erővel Software and Services Excellence Center néven hozza létre a kutatóközpontot még év vége előtt. A Microsoft szerint a közös vállalkozás helyi elektronikaiberendezés-gyártókat segít majd a technológiával kapcsolatos eszközök és szolgáltatások kifejlesztésében.

A számítási felhő vagy cloud computing technológia a felhasználó saját számítógépén fizikailag nem tárolt, hanem internetes szervereken tárolt és interneten keresztül elérhető, úgynevezett virtuális felhőkben elhelyezett adatállományokkal való feladatvégzést tesz lehetővé. A tajvani Quanta Computer Inc., árbevétel alapján a világ legnagyobb OEM laptop gyártó vállalata még októberben közölte, hogy a jövőben a cloud computing technológiai igényeknek megfelelő szerverek kifejlesztésére és gyártására összpontosítja erőfeszítéseit az elkövetkező években.

A Microsoft szándéknyilatkozatot írt alá a forgalom alapján legnagyobb tajvani távközlési szolgáltatóval, a Chunghwa Telecom Co. vállalattal online Microsoft szoftverek rendelkezésre bocsátásáról a Chunghwa ügyfeleinek, valamint a Windows Azure operációs rendszer átadásáról a Chunghwa Telecom számításifelhő-alkalmazásainak.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!