Drasztikusan csökkenti árait a Telekom Austria

2000.06.28. 17:04
Július elsejétől Ausztriában jelentősen kedvezőbb feltételekkel lehet internetezni, és országon belüli távolsági hívásokat bonyolítani. A távközlési szolgáltatók árversenyében a Telekom Austria (TA) váratlan lépést tett: a hét elején bejelentette az online tarifák és a távolsági hívások árának drasztikus csökkentését. Az alternatív távközlési szolgáltatók által néhány hete indított árversenyre ez lehet az osztrák távközlési mamut válasza.
A TA a következő hónaptól az üzleti órákban (8 -18 óra között) harmadával csökkenti az internetezésért felszámolt díjat, és több mint felével kevesebbe kerülnek az országon belüli nagy távolságú (Fernzone 2.) hívások.

Ezzel a lépéssel a TA azokon a területeken reagált az alternatív versenytársak kihívására, ahol a legélesebb a verseny. Egyelőre nem változik a regionális, és a szomszédos régiókba (Fernzone 1.) irányuló hívások költsége. Ezeknek a díja ősszel módosulhat, a TA által bejelentett átfogó tarifareform keretében.

Az interneten szörfözők júliustól munkaidőben a minimumtarifára előfizetve egységenként 37 groschent (korábban 56 groschen) fizetnek. A standard tarifa esetén 35 groschen (53), az üzleti 1 csomagnál 33 (1 schilling 5 groschen), az üzleti 2 előfizetést használva pedig 31 (47) groschen esedékes. Az ISDN ügyfelek (üzleti 3 csomag) 27 (41) groschent fizetnek a következő hónaptól.

Kedvező feltételek

A beszélgetések az "Ausztria-zónában" minimumtarifa esetén ezentúl egységenként 1,12 schillingbe (korábban 2,68 schilling) kerülnek. A standard tarifa használói 1,06 schillinget (2,53 schilling), az üzleti 1 tarifa alá tartozó előfizetők 1 schillinget (2,39 schilling), az üzleti 2 előfizetők pedig 94 groschent (2,25 schilling) fizetnek. ISDN kapcsolatnál 82 groschent (1,96 schilling) kérnek el egységenként.

Az online tarifa csökkentésétől azt várja a TA, hogy az országban tovább emelkedik az internetet használók aránya. A társaság közleménye szerint a TA az online tarifák csökkentésével "Ausztria-szerte megteremti az internetre csatlakozás kedvező feltételeit", és ezzel teljesíti a feirai EU-csúcson most megfogalmazott "olcsó internetet az EU polgárainak" elvet is.  • Tippek
  • Betét