Az ingyenesnél is olcsóbb karácsony

2008.12.06. 08:16
Van valami fogalma arról, mekkora presztízst szerezhet magának az iskolában az a gyerek, aki karácsonyra röplapból hajtogatott repülőt kap? Hogy mekkora örömet okoz a nagyszülőnek, ha kivételesen nem küldi aludni, amint háborús sztorikat kezd mesélni? Ha ingyen tudja le a karácsonyt, nemcsak a világválságot úszhatja meg, de boldogabb lehet, mint valaha!

Mint valami vészjósló sereg, úgy közeleg a karácsony, ajándék meg sehol és a pénztárca is üres. Cikksorozatunk nagy sikert arató első részében hét tippet adtunk arra, hogyan úszhatja meg pénzkiadás nélkül az ünnepeket, most itt a második rész, amiben további hét ötlettel szolgálunk. Ha eszébe jut valami még jobb ingyenes ötlet, mindenképp írja meg nekünk, mert a harmadik részt már ön írja, a saját érdekében spúr olvasó.

Remény

A remény tökéletes kiegészítője a karácsonynak. Általa jobban bízunk a jövőnkben, magunkban, az emberi jóságban, párunk kezét megszorítva mosolyogva nézünk az ismeretlen messziségbe, mert bízunk benne, hogy minden a lehető legjobban alakul majd.

Éppen ezért az üres karácsonyfa alatt közöljük szerelmünkkel, hogy évek óta gyógyíthatatlan, fertőző nemi betegek vagyunk. Pont, mielőtt elájulna párunk, áruljuk el, hogy csak vicceltünk. Szerelme várhatóan óriási kacagásba tör ki, és az este további részében felidézhetik majd azokat a vidám pillanatokat, amikor egyikőjük a nemi beteg-gondozó telefonszámát követelte zokogva a tudakozótól. Még jobb, ha a vallomás közben fényképeket is készít, amiket majd mutogathatnak az unokáknak.

A remek karácsony garantált, arról nem is beszélve, hogy élete szerelme könnyebben veszi majd az élet akadályait a vidám eset után.

Origami

Kisebb gyerekek ajándékozását lehet letudni a hajtogatási technikák gyakorlásával. Azt már ugye leírtuk, hogyan juthat papírhoz: menjen le egy aluljáróba, és gyűjtsön be pár szórólapot. Keressen ezek között olyat, ami téglalap-alakú.

Fogja a lapot, és középen hosszában hajtsa ketté. Nyissa megint szét, majd a két szemközti sarkot hajtsa be a létrehozott gerinchez. Ezután a gerinc mentén megint hajtsa be a lapot, majd a hosszanti oldalakat hajtsa be a gerinc fölött egy-két centivel!

Az így létrehozott repülőt aztán különféle hajtogatási technikákkal lehet tuningolni, például a szárnyak hátsó, egyenes részébe ha beletép, az nagyon dögösen néz ki, és biztos lehet abban, hogy az ön gyereke lesz a legmenőbb az iskolában, amikor arról kell majd beszámolnia az újévben, hogy mit kapott karácsonyra.

További előnye az ajándéknak, hogy amíg az osztálytárs nem tudja majd becipelni az Xbox 360-at vagy a plazmatévét az iskolába, addig az ön gyermeke minden további nélkül megmutathatja majd hajtogatott repülőjét a többi kis nebulónak, akik leesett állal csodálják majd a fantasztikus ajándékot. Csináljon szupersztárt gyermekéből, hajtogasson neki szórólapból Tupoljevet!

Reklámújságok

Kétszeres hatást érhet el egy reklámújság átadásával, mert a színes képek rögtön örömöt okoznak, amint meglátják őket, de egy-két évtized múlva még nagyobb boldogságot jelenthetnek. Nekem például pont egy hónapja került a kezembe egy 1996-os május havi Niedermeyer-katalógus. Akkoriban még több tízezer schillingbe kerültek a mobiltelefonok, és nem is nagyon volt a reklámújságban olyan termék, ami még ma is forgalomban lenne. Azóta eltűntek a videólejátszók, alig vannak katódsugárcsöves tévék, walkmanek, mindent leváltott a 21. század. Ha tehát évtizedeken átívelő ingyenes meglepetést akar adni, ajándékozzon reklámújságot! Sőt, csomagolja azt egy másik reklámújságba, így a hatás már nem is kétszeres, hanem egyenesen négyszeres.

A szülő meghallgatása

Tudjuk jól, hogy a nagymamák mindig a sütemény odaégett részét, meg a csirke hátát szeretik a legjobban. Hetven fölött a többség átkapcsol önfeláldozó üzemmódra, ilyenkor az emberek elajándékozzák az életük során összegyűjtött legértékesebb tárgyakat, pofátlanul sok pénzt dugnak a borítékba, mert minden karácsonynak úgy mennek neki, hogy az lesz az utolsó, aztán szerencsére egy év múlva rendszeresen csalatkozniuk kell.

Mindenesetre az idős szülőknek, nagyszülőknek teljesen felesleges nagy értékű ajándékot venni, mert azt a következő évben úgyis megkapja valamelyik gyűlölt unokatestvér. Ennél sokkal jobbat is tehet: hallgassa meg őket. Nem kell mást tennie, mint kényelmesen elhelyezkedni a ropogó tűz és a karácsonyfa mellett egy fotelben, lábait rakja keresztbe, jobb karjával alkosson merőleges támasztékot a balnak, a kar végén található ujjakat szorítsa ökölbe, kivéve a mutatóujjat és a hüvelykujjat, amivel megtámasztja fejét. Ebben a pózban akkor sem zuhan a földre, ha a Don kanyar és a május elsejei sztorik között hirtelen elájul.

A karácsonyfa alá bekészített szórólapra írja a következő szöveget: Meghallgatlak, mert szeretlek!

Pukkantós zacskó

Mindenkinek van eldugva otthon, mindenki nyomogatja, még alkalmazást is írtak az elektronikai tárgyakat védő, levegőbuborékokkal borított műanyagzacskókhoz, annyira népszerűek. Valamiféle ősi ösztönt elégítünk ki, amikor szétpukkantjuk a buborékokat, a plasztik közelebb hoz minket egymáshoz, a fahéjillat és a körmünk alá ragadt fenyőfagyanta között áldott annak a karácsonya, aki pukkantós zacskót kap ajándékba.

Termékminták

Ha ön egy áltagos állampolgár, lakása tele van leheletnyi parfümmel, kenésnyi szappannal, hajtincsnyi samponnal: termékmintákkal. Még jobb, ha gyakran jár puccos hotelekbe, ebben az esetben valószínűleg három-négy tucat tubus van a fürdőszobaszekrényében. Itt az alkalom, hogy végre élete párja is profitáljon az „üzleti utakból”, meg a magazin-előfizetésekből: adja neki az összes termékmintát, amit csak talál a lakásban. Ha komoly készleteket sikerült felhalmoznia, beöltözhet Mikulásnak, és zsákjába belenyúlva oszthatja szét a minisampont a család gyerektagjai között.

Fogdozzon össze állatokat az utcán!

Van fogalmuk arról, hogy mennyi állat kódorog az utcákon? Nincs más dolga, mint a nyomukba eredni, csapdába csalni majd elkábítani őket. Miután összekötözte, majd szórólapba csomagolta a kutyákat és macskákat, már csak el kell helyezni a magatehetetlen állatokat a karácsonyfa alatt a rokonok legnagyobb boldogságára. Bevállalósabb unokaöcskösöknek simán lehet döglött patkányt is ajándékozni.  • Hírek
  • Árfolyam