16:00, December 02.
Ghána 0
Uruguay 2
al-Dzsanúb Stadion H csoport
16:00, December 02.
Koreai Köztársaság 2
Portugália 1
Education City Stadion H csoport
20:00, December 02.
Szerbia 2
Svájc 3
974 Stadion G csoport
20:00, December 02.
Kamerun 1
Brazília 0

Egyesül a BMG és a Sony Music?

2000.02.02. 19:09
Amerikai lapok a hírforrás megjelölése nélkül kürtölték világgá a Bertelsmann AG és a Sony Corp. megállapodását. A két cég képviselői állítólag titokban találkoztak Tokióban, hogy tárgyaljanak a zenei részlegek összeolvasztásáról.

A New York Post és a Hollywod Reporter szerint a lépés egyértelműen az EMI és a Warner múlt hónapban bejelentett frigyére adott válasz lehet. Az egyesülést az is indokolja, hogy az eladások az utóbbi évben visszaestek, megjelentek a kis költséggel működő internetes forgalmazók, illetve sok független zenész a nagy társaságok kikerülésével szintén az interneten próbálja eladni magát. A hírt természetesen egyik cégnél sem kommentálták, illetve a Bertelsmann egyik szóvivője nonszensz spekulációnak nevezte az információt.

A Frankfurter Allgemeine Zeitung információi szerint a Bertelsmann a Sony mellett a Seagram Universal Music Grouppal is tárgyalásokat folytat az esetleges egyesülésről. A Bertelsmann világpiaci részesedése 11%, a Seagram Universalé 21%, a Sony Musicé pedig 17%.

A Sony december óta forgalmaz digitális hanganyagokat az interneten, és a walkmant annak idején piacra dobó cég tavaly megjelent a MP3 ,,a walkmanja" is. A Bertelsman sem kezdő az internetes piacon: 40%-os tulajdonosa a Barnesandnoble.com online könyv- és zeneműboltnak, illetve az AOL Europe részvényeinek 50%-a is az övé. Ez utóbbi bonyolítja a helyzetet, mivel az AOL január 10-én egyesült a Time Warnerrel, mire a Bertelsmann vezérigazgatója lemondott igazgatótanácsi tagságáról az AOL-nál. Sőt állítólag az egyesülés előtt még a Bertelsmann tett ajánlatot az EMI-nak, bár Bertelsmannék ez utóbbit is tagadják.

A Bertelsmann verzérigazgatója, Thomas Middelhoff az utóbbi másfél hónapban több nyilatkozatban erősítette meg, hogy még az idén a világ legnagyobb zeneipari vállalkozásává akarnak emelkedni, cégfelvásárlások útján. Ha létrejön az új óriáscég, akkor a Sony Music-BMG a világ legnagyobb ,,lemezkiadójává" válna, és olyan előadók kerülnének egy társasághoz mint Will Smith, Mariah Carey, Prince (illetve ,,a művész, akit korábban így hívtak"), Barry White, Christina Aguilera és a Cypress Hill.  • Hírek
  • Hírek