Átalánydíj - részletek mindenkinek

2000.03.21. 14:56
Bár a Matáv már két hete bejelentette áprilisban induló átalánydíjas csomagját, az új akció részleteit illetően még számos kérdése van az előfizetőknek. Az Index Törzsasztalában felmerült kérdésekre Bognár Ildikó, a Matáv Forgalmi Csomagok és Promóciók Teamjének vezetője válaszolt.

Mint már korábban írtuk, a "Mindenkinek" névre keresztelt átalánydíjas csomag bruttó 4000 forint havidíj ellenében munkanapokon 18-07 óra között, munkaszüneti napokon 15-07 óra között forgalmi és kapcsolási díj felszámolása nélkül egyéni előfizetoknek korlátlan beszélgetésre, illetve internetezésre ad lehetoséget minden helyi díjazású, a Matáv szolgáltatási területén lévő szám hívásakor.

A Matáv és a Matávnet közösen jelentették be a Mindenkinek nevű 4000 forintos telefonos átalánydíjat és a Mindenkinet nevű 4500 forintos internetes díjcsomagot. A két díjcsomag azonos napszakban érvényes, azonban egymástól függetlenül is igénybe vehető.

A helyi díjazású számok közé tartoznak a 06-51-gyel, és a 06-40-nel kezdődő számok is, az 1-es helyközi díjzónába tartozó számok azonban nem, ezekre nem érvényes az átalány. A telefontársaság nem tartja nyilván, hogy beszélnek vagy interneteznek az illető állomásról, bármilyen helyi díjazású szám hívása esetén érvényes a kedvezmény.

A bruttó 4000 forintban a kedvezményes időszak alatt indított helyi hívások kapcsolási díjai is benne vannak, a Matáv nem számol fel külön kapcsolási díjat az átalány alá eso hívásoknál.

A Mindenkinek csomag előfizetői más kedvezményeket is igénybe vehetnek, a Kedvenc szám szolgáltatás előfizetői például napközben a szokásos tarifánál 15%-kal olcsóbban hívhatják a kiválasztott telefonszámokat, a kedvezményes időszakban pedig az átalánydíj fedezi a hívások költségét.

A csomag egyéni analóg és egyéni ISDN2 állomásra is megrendelhető, és bármely internetszolgáltatónál történő előfizetés esetén igénybe vehető. Ezáltal az ISDN-vonallal rendelkező előfizető egyszerre korlátlanul internetezhet és telefonálhat úgy is, hogy sem beszélgetési, sem kapcsolási díjat, sem adatforgalmi felárat nem kell fizetniük.

A magánszemélyeknek kínált akciós ISDN2 előfizetői is igénybe vehetik a Mindenkinek csomagot, számukra a 4000 forintos átalány mindkét ISDN-csatorna forgalmára érvényes. A 4000 forinton túl nem kell adatforgalmi felárat fizetniük, azonban az akcióban vállalt 3000 forintos minimális havi forgalmat ki kell fizetniük.

A Mindenkinek csomagra az ügyfélszám megadásával az 1212 telefonos ügyfélszolgálatnál, szóban elő lehet fizetni. Az átalánydíj április elsején lép életbe, az ügyfeleknek számlázási ciklusuknak megfelelően az első hónapban a 4000 forint 31 napra leosztott, idoarányos részét számlázzák ki. Ha például valakinek minden hónap 15-én kezdődik a számlázási ciklusa, számára április elejére 2000 forintot számláznak, majd 15-étől május 15-éig tart az első teljes hónap, amelyre 4000 forintot kell fizetnie.  • Bérelnék
  • Bankszámla