16:00, December 10.
Marokkó 0
Portugália 0
al-Tumama Stadion Negyeddöntő
20:00, December 10.
Anglia 0
Franciaország 0

Visszavonták a 25 milliárdos Microsoft-tendert

2009.01.20. 20:18
Tavaly egy pontosan ugyanilyen tenderből bírósági ügy, és Steve Ballmer megdobálása lett. A Központi Szolgáltatási Főigazgatóság most újra "Microsoft vagy azzal egyenértékű" szoftvereket vett volna 25 milliárdért, aztán hirtelen visszavonták az egészet.

A Központi Szolgáltatási Főigazgatóság új, megbízott főigazgatója a Microsoft (vagy azzal egyenértékű) és Novell (vagy azzal egyenértékű) szoftverlicencek, valamint kapcsolódó szolgáltatások beszerzésére meghirdetett 25 milliárd forint keretösszegű központosított közbeszerzési eljárásának részvételi felhívását visszavonta - jelentette az Országos Sajtószolgálat.

Az első, hasonló megfogalmazású tenderből 2008 elején születtek perek és botrányok születtek. A "Microsoft vagy azzal egyenértékű" kitétel miatt konkurens szoftverfejlesztők, nyílt forráskódú programok forgalmazói, és a Gazdasági Versenyhivatal is a bírósághoz fordult, arra hivatkozva, hogy ez a megfogalmazás a cégnév említésével sérti a verseny semlegességét. A bíróság elutasította ezeket a vádakat. Nagyobb visszhangot akkor kapott az ügy, amikor Steve Ballmer budapesti előadásán ezt a 25 milliárd forintot visszakövetelve dobálta meg egy fiatalember a cég vezetőjét.

Néhány napja a 2008-assal lényegében azonos, ugyanolyan tartalmú és összegű pályázatot írt ki a Központi Szolgáltató Főigazgatóság, ismét a Microsoftot említve a tender szövegében; majd most minden magyarázat nélkül visszavonta a tendert. Részleteket nem közöltek, további tájékoztatást későbbre ígért az igazgatóság.  • Hírek
  • Hírek