Eleonóra
-1 °C
2 °C

Sugár megy, sőt a T-Mobile is megszűnhet

2005.09.05. 09:56
Sorsdöntő kérdések kerülhetnek napirendre a T-Mobile Rt. igazgatósági ülésein, a soron következőt éppen mára hívták össze. A Népszabadság úgy tudja, már ma bejelentik, hogy Sugár András vezérigazgató távozik az általa alapított cég éléről. Utóda átmenetileg Straub Elek MTelekom-főnök lesz.

A társaság jövőjét meghatározó fő téma a Világgazdaság információi szerint, hogy megvalósítható-e a száz százalékos tulajdonos Magyar Telekom Rt. terve a piacvezető mobilszolgáltató beolvasztására. A lap szerint ebben a kérdésben kulcsszerepe lehet az államnak, amely aranyrészvényes a legnagyobb hazai távközlési szolgáltatóban.

A régóta tervezett lépésnek szakértők szerint az sem lehet akadálya, hogy a T-Mobile Rt.-t 2014 decemberéig még koncessziós szerződés kötelezi a GSM-szolgáltatásokra, a tavaly elnyert 3G-frekvenciahasználati jogosultsága pedig 2019-ig érvényes. A magyar távközlésben is volt már példa ugyanis koncessziós megállapodás újratárgyalására. Ismeretes, hogy a néhány éve piacát vesztett analóg mobilszolgáltató, a Westel Rádiótelefon Kft. koncesszióját a Westel Távközlési Rt., illetve névutódja, a T-Mobile Rt. viszi tovább. Információink szerint már ez utóbbi cég ügyében is folytak megbeszélések.

A sorsdöntő témák közé sorolható a mobilszolgáltató első számú irányítójának, Sugár András vezérigazgatónak a jövőbeni helyzete is, aki köztudottan a cég működtetésben a (kül)önállóság híve, és egyéb szakmai kérdésekben is eltérő állásponton van a tulajdonos első számú vezetőjével, Straub Elekkel. Posztjának kérdésessé vált helyzetével a Népszabadság cikke nyomán a napokban többször is foglalkozott a sajtó