Bernadett
-2 °C
4 °C

Olcsó telefonálást ígér a Tele2

2004.04.19. 12:59
Európa vezető alternatív telekommunikációs szolgáltatója, a Tele2 bejelentette, hogy Magyarországon is elindítja vezetékes telefonos szolgáltatását, amellyel elsősorban a lakossági piacot veszi célba.
Ma estétől elérhető a Tele2 szolgáltatása, amelyet a a már kiépített hazai telefonhálózaton az 1502-es előhívó szám tárcsázásával lehet igénybe venni. A cég egyszerű és átlátható díjszabást, valamint a versenytársakénál jóval alacsonyabb árat ígér.

A vállalat sajtóközleménye szerint a távolsági és helyközi hívások hétfőtől péntekig reggel hét és este hat között 18 forintba kerülnek percenként, ami a Matávnál 30 illetve 22,5 forint. Ugyanez a hívás a csúcsidőn kívüli időpontban 9,90 forintba kerül, ami a Matávnál 15 illetve 11,25 forint. A nemzetközi hívás bizonyos országok esetében - például Ausztriába, Franciaországba, Nagy-Britanniába, Németországba, Olaszországba és Spanyolországba - mindössze 35 forint percenként.

Csak távolra

Az új szolgáltatást a leendő előfizetők az ingyenesen hívható 1202 telefonszámon igényelhetik. Helyi hívásokra egyelőre nem használható a Tele2.

A Tele2-nek több mint 22 millió előfizetője van Európa 23 országában, és a bevételei meghaladják a négymilliárd eurót. Az 1993-ban megalapított vállalat vezetékes és mobiltelefonos, valamint adatátviteli és internetes szolgáltatásokat kínál Európa-szerte.