Hedvig
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Globális központot nyit Budapesten a Vodafone

2007.05.11. 11:55
A világ legnagyobb mobilszolgáltatója Magyarországon állítja fel az összes leányvállalatot kiszolgáló központját.

Hamarosan szolgáltató központot hoz létre Budapesten a Vodafone, a világ legnagyobb mobilszolgáltatója, amelynek most körülbelül 220 millió ügyfele van. A társaság a közelmúltban megvizsgálta, hogy miként javíthatná hatékonyságát, és ennek eredményeképpen döntött úgy a vezetőség, hogy a belső szolgáltatások nagy részét központosítják, mondta el Beck György, a magyarországi leányvállalat vezérigazgatója.

Ez annyit jelent, hogy Ausztráliától Indiáig az összes Vodafone-leányvállalatot a budapesti központból szolgálják majd ki, amihez természetesen igen komoly szakmai tudás szükséges, mondta Beck György, hozzátéve, hogy részint éppen a jól képzett munkaerő megléte miatt esett hazánkra a választás. Emellett fontos szempont volt az ország földrajzi helyzete, és hogy kiváló a hálózati infrastruktúra.

Mivel még folyamatban van a központi rendszer tervezése, Beck György nem tudta pontosan megmondani, hogy mennyi alkalmazottal indulnak majd, becsléseik szerint hétszáz ember dolgozik majd a kilencmilliárd forintból létrejövő központban.

Kóka János, a gazdasági tárca vezetője elmondta, hogy az elmúlt években negyven hasonló szolgáltató központ telepedett le Magyarországon, és utalta arra, hogy tucatnyi hasonló megállapodásról zajlanak tárgyalások. A Vodafone beruházását a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium is támogatja, de Kóka egyelőre nem árulta el, hogy milyen kedvezményeket kapott a multi. A támogatás mértéke hat hónap múlva lesz publikus, mondta Kóka, és hozzátette, hogy a szerződés nagyon előnyös a magyar államnak.