Vezérigazgatót keres a Yahoo

2008.11.18. 09:38
Lemondott vezérigazgatói pozíciójáról Jerry Yang, Yahoo-alapító. Korábban a befektetők bírálták amiatt, hogy visszautasította a Microsoft 47 milliárd dolláros vételi ajánlatát, és a Google-lal sem tudott értékelhető üzletet összehozni.

A negyvenéves Yang másfél éve ült a vezérigazgatói székben, és addig benne is marad, amíg a Yahoo igazgatótanácsa meg nem találja utódját.

"Jerry megbeszélte az igazgatótanáccsal, hogy mi a megfelelő időzítés, és mind egyetértettek abban, hogy most azonnal lépni kell. Egy új vezérigazgató képes lehet új szintre léptetni a vállalatot" - mondta az AP-nek Roy Bostock elnök.

Jerry Yang

Yang 1995-ben, huszonhat évesen alapította a Yahoot David Filoval, akivel együtt járt a Stanford Egyetemre. A vezérigazgatói posztról most lemondott, de a cég háza táján marad, és az igazgatótanácsi tagságát sem adja fel. Helyére belső és külső jelöltet is meghallgatnak.

"Az alapítástól egy globális branddé tettem a vállalatot, ami ma milliók számára nélkülözhetetlen. Amikor a tanács felkért a vezérigazgatói posztra, elvállaltam, mert azt gondoltam, ez a legjobb a hatékony növekedéshez. Most egy új időszak eljöveteléhez átadom a helyem az új vezérnek" - mondta Yang.

Yangot azért bírálták a befektetők, mert amikor a Microsoft év elején megpróbálta felvásárolni a Yahoo-t, a webes cég ellenállt. Ezután júniusban a Google és a Yahoo az év online reklámbizniszét próbálta összehozni, de ebből sem lett semmi. A Google a napokban visszatáncolt, mert nem akar pereskedni a szabályozó hatóságokkal. Végül a Yahoo november elején bejelentette, hogy mégis szívesen lenne a Microsofté. Ekkor azonban már nem kellett neki.  • Hírek
  • Árfolyam