Ödön
1 °C
11 °C

Musk mégse viszi magánkézbe a Teslát

2018.08.25. 07:33

Marad a tőzsdén a Tesla, mégse alakítják zárt részvénytársasággá az elektromos autókat gyártó céget – írja a BBC.

A bejelentés előzménye, hogy Elon Musk cégvezér bő két hete Twitteren bejelentette, hogy a Tesla magánkézbe vitelét fontolgatja, ha a cég részvényei elérik a 420 dolláros árfolyamot. Azt is hozzátette, hogy az ügylet finanszírozása biztosítva van. A poszttal nagy vihart kavart, mert egy-egy ilyen bejelentés jelentősen megmozgathatja az árfolyamot. Musktól később meg is kérdezték, nem volt-e betépve, amikor ezt kiírta. (A bűvös árfolyamhatárként megjelölt 420 a füvesek összekacsintós szimbolikus száma.)

A friss bejelentés egy csütörtöki elnökségi ülés után született. Musk most már azt mondta, szerinte a tőzsdén maradás a jó út, és ebben az elnökség is egyetértett vele. Ebben a véleményváltozásban valószínűleg az is közrejátszott, hogy a sokat bírált tweet után a cég részvényei 20 százalékot estek, és közben kiderült, hogy a finanszírozás még sincs biztosítva, mert nem sikerült megegyezni egy szaúd-arábiai befektetővel.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?