Hortenzia, Gergő
-2 °C
8 °C

Négyből egy amerikai letörölte a Facebookot

2018.09.05. 20:51

Egy friss kutatás szerint négyből egy amerikai a saját bevallása szerint letörölte a Facebook-alkalmazást a telefonjáról. A Pew Research Center felmérése azt mutatja, hogy az amerikai felhasználók 26 százalékának lett elege a közösségi oldalból.

A Facebook körül elképesztően sok botrány történt az elmúlt időszakban kezdve a Cambridge Analyticától a politikai tartalmak kezelésén át egészen addig, hogy az ENSZ szerint a cég kulcsszerepet játszott a mianmari népirtásban. A kutatás abban sem talált eltérést, hogy a republikánus vagy demokrata szimpatizánsok léptek volna le a Facebooktól többen, azt viszont megállapították, hogy a kérdőívet kitöltők 42 százaléka a saját bevallása szerint idén legalább egyszer pár, vagy akár annál is több hétre elkerülték a Facebookot.

Ami nagyon érdekes, hogy 18-29 év közöttiek között a legmagasabb a Facebookot törlők aránya, összesen 44 százalékuk szedte le az applikációt a telefonjáról, miközben a 65 év fölöttieknél ez a szám csak 12 százalék. Szintén feltűnő adalék, hogy a 18-29 évesek 64 százaléka állított a biztonsági beállításain idén, miközben a 65 év felettieknek mindössze a harmada.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?