Teréz
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Új VR-szemüveget jelentett be a Facebook

2018.09.27. 13:35

Új VR-headsetet jelentett be az Oculus Connect 5 konferencián Mark Zuckerberg Facebook-vezér – írja a Techcrunch.

Az Oculus Quest 2019 tavaszán fog megjelenni, és 399 dollár (110 ezer forint) lesz az ára. Ez lesz a Facebookhoz tartozó VR-cég, az Oculus első olyan headsetje, amely pozíciókövetést alkalmaz, nemcsak maga az eszköz, de a hozzá tartozó kontrollerek tekintetében is. A Quest a megjelenésekor több mint ötven kifejezetten hozzá készült játékkal fog érkezni.

A cég tavaly jelentette be az első önállóan használható – tehát nem számítógéphez kötött – VR-szemüvegét, az idén májusban megjelent Oculus Gót, amely csak 199 dollárba kerül, viszont gyengébb a hardvere és nem követi a mozgást. A cég fő terméke, az Oculus Rift szintén 399 dollár, az viszont csak egy erősebb számítógéppel együtt használhatni.

A Quest a pozíciókövetést nem külső szenzorokkal, hanem a készülék elején található négy nagylátószögű kamerával oldja meg. A kontrollerek kicsit különböznek a Rifthez kaphatóktól, de a gombkiosztásuk egyezik, hogy könnyebb legyen a Rifttel már használható pécés játékokat az új eszközhöz igazítani.