Gál
6 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Vegetáriánus szalonnát állítottak elő ukrán diákok

2018.09.27. 10:27

Vegetáriánusok által is fogyasztható "szalonnát" állítottak elő laboratóriumban az északkelet-ukrajnai Szumi megyeszékhely agráregyetemének diákjai – írja az MTI a Szevodnya ukrán napilap nyomán.

Az ukránok nemzeti ételének számító szalonna vegetáriánus változatának receptje meglepően egyszerű:

a műszalonna növényi olajból és zselatinból áll.

Dmitro Bigyuk, az egyetem táplálkozástani tanszékének tanára szerint a vegetáriánus szalonna egészséges alternatívája az igazinak, hiszen nem tartalmazza az állati eredetű szalonnában lévő káros anyagokat.

Mind mondta, többféle zsírtartalmú és ízesítésű műszalonnát tudnak készíteni, így sósat, paprikásat, illetve más fűszerekkel ízesítettet, de akár savanyú vagy édes ízűt is. Állítja, hogy megfelelő fűszerezéssel az íze megkülönböztethetetlen az igazi szalonnáétól.

Egy hónapja mi is megkóstoltuk a növényi alapú húspogácsából készült vegetáriánus hamburgert. Meg azt is, amit a McDonald's ajánl a vegáknak, bár az inkább csak húsmentes, mintsem valódi alternatíva. De aki magát a húst szereti, csak a leölt állatokat nem annak is van egy javaslatunk.