Amikor Neil Armstrong Szojuz űrhajó kormányánál ült

04
2018.10.31. 23:50

Meglovagolva Az első ember című életrajzi mozifilm körülötti hírverést, november 1-3 között űrhajózási relikviák nagyszabású árverését tartja a dallasi Heritage Auctions aukciósház. Az aukció különlegessége, hogy java részben Neil Armstrong családi hagyatékából kikerült tételek szerepelnek benne.

A gyűjtők körülbelül kétezer tárgyra – dedikált fotókra, dokumentumokra, kézírásos jegyzetekre, bélyegekre, érmékre, festményekre, litográfiákra, kisebb-nagyobb emléktárgyakra – licitálhatnak, köztük olyan igazi, több tízezer dollárt érő különlegességre, mint Armstrong repülős kezeslábasa, egy egészen a Holdig jutó, nagy méretű amerikai zászló, vagy Buzz Aldrin 1988-as piros, Mercedes 560 SL kabriója.

Az árverésre kerülő családi kollekció talán legérdekesebb részét azok az idáig nem nagyon látott fotók képezik, amik Armstrong karrierjének egyes állomásait mutatják be. Az alábbi nagyképes válogatással ezekből mutatjuk be az általunk legérdekesebbnek tartott fényképeket.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?  • Tippek
  • Bankszámla