Először dobott bombát magyar légtérben egy honvédségi Gripen

2019.03.14. 10:35 Módosítva: 2019.03.14. 14:57

Történelmi pillanatként írta le az lhsn.hu azt, hogy a magyar honvédség egyik Gripenje most először dobott gyakorlat során bombát magyar légtérben.

A Magyarországon is szolgálatot teljesítő Gripenek alapvetően alkalmasak bombák dobására, de a beszerzésük óta az országban mindeddig nem került sor arra, hogy ezt a gyakorlatban is bizonyítsák. Most ez változott meg, a 33-as oldalszámú kecskeméti JAS-39 Gripen, majd ezt követően a 40-es oldalszámú gép is kidobhatott egy gravitációs gyakorlóbombát.

A Gripenekről egyébként utoljára hétfőn írtunk, amikor megsérült az egyik magyar Gripen vadászrepülőgép a héten kezdődött légierős éleslövészeten, ezért felfüggesztették az éles lőgyakorlatokat.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Eladnék
  • Bankszámla