Több százmillió felhasználó jelszavához fértek hozzá a Facebook alkalmazottai

2019.03.21. 17:04

A Facebook alkalmazottainak több százmillió felhasználó jelszavaihoz volt hozzáférésük - írta a Cnbc.com. A portál akár 600 millió felhasználó is érintett lehet. Az ügyről elsőként beszámoló Brian Krebs kiberbiztonsággal foglalkozó újságíró szerint 2012 óta a techóriás több tízezer alkalmazottja mindenféle titkosítás nélkül egyszerű szövegként láthatta a felhasználók jelszavait.

GettyImages-823778836
Fotó: S3studio / Getty Images Hungary

A Facebooknak jelenleg 2,7 milliárd felhasználója van, vagyis több mint negyedüket érinti az eset. A Facebook megerősítette a hírt, és csütörtökön kiadott közleményben jelezte, hogy hamarosan értesíteni fogják az érintetteket. A vállalat azt írta, hogy idén januárban egy rutinellenőrzés során lettek figyelmesek a biztonsági résre. A cég azt is közölte, hogy már megjavították a bejelentkezési rendszerük kérdéses részét.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Eladnék
  • Betét