Bernát, Felícia
EUR 384,64 Ft
USD 363,40 Ft
8 °C
30 °C

A Google egyik appja miatt akadoznak a Pixel mobilok

GettyImages-1147623839
2019.05.13. 15:08

A Google saját márkás mobiljaival, a Pixelekkel némileg ironikus módon éppen annak a funkciónak köszönhetően kell a kelleténél több időt tölteni, amely a mobillal töltött idő kontrollálásában lenne hivatott segíteni. A mobilhasználatról visszajelzést adó Digitális jóllét appról ugyanis kiderült, hogy lassítja a telefonok működését.

Az elmúlt időszakban a Facebooktól az Instagramig, az Androidtól az iOS-ig minden nagyobb platformban megjelent olyan app vagy funkció, amely figyeli, hogy a felhasználó mennyi időt tölt el egy-egy szolgáltatással vagy a telefonjával. Ezek célja egyrészt, hogy az emberek ráébredjenek, milyen sokat nyomkodják a kütyüiket, másrészt hogy ezen felbuzdulva kevesebbet is nyomkodják azokat, amihez segítségként mindenféle tippeket is kapnak.

Most azonban a Google saját ilyen appjáról kiderült, hogy van egy kellemetlen mellékhatása: zavaróan lassítja a cég saját telefonjait, a Pixel 3 és 3 XL csúcsmobilokat, illetve a frissen bemutatott 3a és 3a XL középkategóriás modelleket, ahogy arról több felhasználó is beszámolt Redditen – írja a Techradar.

A probléma egyetlen megoldása egyelőre az app használati statisztikáinak kikapcsolása, amit a telefon beállításaiban lehet megtenni. Fontos, hogy nem a teljes Digitális jóllét appról kell lemondani, csak a mobilhasználatot monitorozó funkcióról. Ennek letiltása után a lassulást és akadozást tapasztaló legtöbb felhasználónál megszűntek ezek a problémák.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Hírek