A Facebook kiadta harmadik félnek a felhasználók hangüzeneteit

2019.08.13. 23:04 Módosítva: 2019.08.13. 23:10

A Facebook több száz alvállalkozót bérelt fel arra, hogy leiratokat készítsenek a felhasználók Messenger-beszélgetéseiből, derül ki a Bloomberg keddi riportjából.

A cikk szerint a leiratok készítői nem tudták, hogy hol rögzítették a hangfelvételeket, illetve hogyan jutottak a Facebook birtokába, csak a tartalmukat ismerték. A meg nem nevezett alvállalkozók hallhatták a felhasználók beszélgetéseit, de nem tudták, hogy miért kell legépelniük.

A Facebook elismerte, hogy leiratokat készített a felhasználók hangfelvételeiből, de a Bloomberghez eljuttatott közleményében a cég kijelentette, hogy többet nem fogja. A cég szerint azoknak a beszélgetéseiből készült leirat, akik ezt jóváhagyták a Messengerben. Erre 2015 óta van lehetőség a csetfelületen. Az írott szövegekre pedig azért volt szükség, hogy összevessék, a Facebook mesterséges intelligenciája helyesen tudja-e értelmezni az üzeneteket.

A Facebookot nemrég 5 milliárd dollárra büntette az amerikai Szövetségi Kereskedelmi Bizottság (FTC), amiért a vállalat nem tartotta be az FTC 2012-es határozatát, és megtévesztette a felhasználóit, akik azt hihették, hogy ők döntenek a személyes adataik felhasználhatóságáról.

Nemrég az Amazon virtuális asszisztenséről, Alexáról derült ki, hogy bármikor lehallgathatja a felhasználót, és áprilisban az is kiderült az Alexáról, hogy emberek hallgatják vissza az általa rögzített hanganyagot. A Google és az Apple kijelentette, hogy felhagytak azzal, hogy harmadik, hús-vér félnek kiadják ezeket az anyagokat.

Elindult az Indamedia média és marketing-kommunikációs kiadványa.

További szakmai tartalmakért kattints és kövess bennünket!

MEGNÉZEM
Ma is tanultam valamit 1-2-3-4-5

5 könyv
Több mint 600 meghökkentő, érdekes és tanulságos történet!

MEGVESZEM