Ottó
19 °C
32 °C
Index - In English In English Eng

Szükségállapottal készülnek az 51-es körzet ostromára Nevadában

2019.08.21. 20:48 Módosítva: 2019.08.21. 23:15

Az Index is beszámolt arról a viccből készített, az 51-es körzet elfoglalásáról szóló Facebook-eseményről, amire már 2 millió ember jelezte, hogy elmegy. Az emberek nagy része nyilván csak viccből nyom rá az ott leszek gombra a Facebookon, és többségük valószínűleg azt sem gondolja, hogy ufókat tartanának fogva az 51-es körzetben. Azonban az is komoly felkészülést igényel, ha csak 40 ezer ember elmegy a nevadai sivatagba, a Sky News azt írja, hogy

a titkos katonai bázisnak is helyet adó megyében felkészültek arra, hogy szükségállapotot hirdessenek az ostrom miatt.

A nevadai Lincoln megye a környező megyékhez fordult segítségért, hogy a szeptember 20-ra meghirdetett ostromra elég embert tudjanak küldeni, hogy megakadályozzák az esetleges törvénysértéseket.

Az 51-es körzetet irányító amerikai légierő már júliusban jelezte, hogy készen állnak, ha valaki tényleg meg akarja támadni a bázisukat, és minden áron meg fogják azt védeni. Ezek után még tovább emelkedett a Facebook-eseményre jelentkezők száma.

Vannak, akik szerint a hatóságok túlreagálják a poénból készített eseményt, de mivel Amerikáról van szó, ahol a Demokrata Párt szavazóinak 17 százaléka, a republikánusoknak pedig 46 százaléka elhiszi azt az összeesküvés-elméletet, ami szerint Hillary Clinton és legbelső köre egy washingtoni pizzériában sátánista pedofil gyerekkereskedő hálózatot tart fenn, könnyen lehet, hogy akad több tízezer olyan ufóhívő a 330 milliós országban, akik hajlandóak megtámadni az 51-es körzetet.

Egyébként az egyik Lincoln megyei vendéglátós az óriási érdeklődést kihasználva egy ufós tematikájú zenei fesztivált is szervezett a sivatagba, szeptember 20. és 22. között, erre 10 ezer embert várnak.