Soros György nyílt levélben szólít fel Mark Zuckerberg eltávolítására

2020.02.18. 11:11 Módosítva: 2020.02.18. 13:08

Financial Times jelentette meg Soros György Párizsból küldött levelét, amelyben a milliárdos befektető meglehetősen erős szavakkal reagál a Facebook-vezér legutóbbi nyilatkozataira, amelyekben Mark Zuckerberg a techcégek szigorúbb szabályozását tartotta kívánatosnak. Soros György így kezdi levelét:

Mark Zuckerbergnek abba kéne hagynia a tények elfedését, miközben álszent módon a kormányzati szabályozás mellett érvel.

A magyar származású üzletember és Zuckerberg régóta rosszban vannak. Soros György így folytatja írását: "Úgy tűnik, Mr. Zuckerberg valamiféle kölcsönös segítségnyújtási egyezséget kötött Donald Trumppal, amelynek révén [a Facebook] segíteni fogja Trump újraválasztását. A Facebooknak nem kell kormányzati szabályozásra várnia ahhoz, hogy visszautasítson minden 2020-as politikai hirdetést a november 4-i [amerikai elnök-] választás lezárultáig. Ha bármi kétség is felmerül arról, hogy az adott hirdetés politikai jellegű, akkor elővigyázatosságból azt is vissza kell utasítania. Valószínűtlen, hogy a Facebook így fog eljárni.

Ezért újra megismétlem kezdeményezésemet: Mark Zuckerberg és Sheryl Sandberget el kell távolítani a Facebook vezetéséből. (Az pedig természetes, hogy támogatom a közösségimédia-platformok kormányzati szabályozását."

Elindult az Indamedia média és marketing-kommunikációs kiadványa.

További szakmai tartalmakért kattints és kövess bennünket!

MEGNÉZEM
Ma is tanultam valamit 1-2-3-4-5

5 könyv
Több mint 600 meghökkentő, érdekes és tanulságos történet!

MEGVESZEM