A Facebook újragondolja, hogyan lehetne saját kriptovalutája

2020.03.04. 08:45

Alapjaitól gondolja újra a Facebook a libra nevű kriptovalutáját, miután sem a szakértők, sem a nagyobb cégek, sem a döntéshozók nem fogadták kitörő lelkesedéssel, és még mindig nem sikerült bevezetni. 

Most egy olyan rendszerben gondolkoznak, ami az olyan meglévő valuták, mint a dollár vagy az euró digitális változatára épülne. A Facebook bejelentette, hogy továbbra is dolgozik az általuk életre hívott Libra Egyesület, és nem vetették el teljesen a saját kriptovaluta ötletét sem. 

A Facebook digitális pénztárcáját ősszel tervezik bemutatni, és a közlemény szerint még mindig teljesen elkötelezettek a projekt iránt.

A Facebook tavaly júniusban jelentette be saját kriptovalutáját, amivel a pénzügyi szolgáltatások globális piacára lépne be, hogy egyszerűen és olcsón tudjanak az emberek egymásnak pénzt küldeni és tranzakciókat lebonyolítani az interneten. A Libra Egyesületbe akkor rengeteg olyan cég csatlakozott, mint a Lyft, a Spotify, a Visa vagy a Mastercard, de miután az országok döntéshozói egyértelműen jelezték, hogy nem tartják jó ötletnek a közösségi oldal világbanki törekvéseit, kiléptek. 

Elindult az Indamedia média és marketing-kommunikációs kiadványa.

További szakmai tartalmakért kattints és kövess bennünket!

MEGNÉZEM
Ma is tanultam valamit 5

Megint 150 vadonatúj, izgalmas téma ismét meglepő válaszokkal

MEGVESZEM