Gizella
9 °C
14 °C

775 százalékos ugrás a Microsoft felhőjén

2020.03.31. 07:53

A hazai netforgalom rekordja csak egy kis pukkanás volt ahhoz képest, hogy mekkorát szólt a Microsoftnál a koronavírus-járvány hatása. Ahol karantént rendeltek el, és emberek tömegei kezdtek el távolról online dolgozni vagy tanulni, ott 775 százalékos növekedést is tapasztaltak a fogyasztói felhőszolgáltatásokat biztosító szervereken.

A Windows Virtuális Asztal szolgáltatás használata a háromszorosára ugrott, de rekordforgalmat mértek a Microsoft Teams, az Xbox Game Pass, az Xbox Live és a Mixer használatában is.

Kicsit bele is kellett nyúlni a rendszerekbe, hogy gördülékenyen működjenek, és apró korlátozásokat is bevezettek, hogy csökkentsék a terhelést. Az Xbox oldalain például átmenetileg kikapcsolták az új egyéni hátterek és játékosképek feltöltését, a videójátékok frissítéseit pedig csúcsidőn kívül szállítják le a konzolokra és pc-kre.

A Teams felhasználói bázisa egyetlen márciusi héten 12 millióval ugrott meg, és ehhez is hozzá kellett hangolni rendszereket, például csökkentették a videók felbontását.     

Durva influenza vagy veszélyes világjárvány?

Vannak, akiknek már nincsenek kérdéseik,
És vannak, akik az Indexet olvassák!
Támogasd te is a független újságírást, hogy ebben a nehéz helyzetben is tovább dolgozhassunk! Kattints ide!