Saját koronavírus-térképet rak össze a Facebook

2020.04.07. 18:17 Módosítva: 2020.04.07. 19:13

Folyamatosan frissülő, interaktív térképen ábrázolná a koronavírus-járvány terjedését a Facebook, írja a Sky News. A közösségi oldal felhasználói a hírfolyamuk tetején kapnak majd kérdéseket, az ezekre érkező válaszok pedig egy minden felhasználó számára elérhető térképen fognak megjelenni, amely az egyes régiók fertőzöttségi szintjét mutatja.

A felmérés a pittsburghi Carnegie Mellon Egyetem kutatásának része, amely a járvány terjedését igyekszik nyomon követni, illetve elemezni. A Facebook közlése szerint az egyetem nem fér majd hozzá a felhasználók személyes adataihoz, a kutatók pedig nem osztják meg az egyéni felmérések során adott válaszokat a cégükkel.

A Facebook újítása először az Egyesült Államokban élő felhasználók számára lesz elérhető, majd ha ott sikeresnek bizonyul, akkor további országokban is bevezethetik.

Januárban a baltimore-i Johns Hopkins Egyetem készített hasonló térképet a járvány terjedéséről, az ottani kutatók a WHO-tól, valamint a nagyobb járvány- és egészségügyi szervezetektől származó adatokat használták a megjelenítéshez.

Elindult az Indamedia média és marketing-kommunikációs kiadványa.

További szakmai tartalmakért kattints és kövess bennünket!

MEGNÉZEM
Durva influenza vagy veszélyes világjárvány?

Vannak, akiknek már nincsenek kérdéseik,
És vannak, akik az Indexet olvassák!
Támogasd te is a független újságírást, hogy ebben a nehéz helyzetben is tovább dolgozhassunk! Kattints ide!

Ma is tanultam valamit 5

Megint 150 vadonatúj, izgalmas téma ismét meglepő válaszokkal

MEGVESZEM