Erik, Alexandra
EUR 381,88 Ft
USD 362,94 Ft
9 °C
23 °C

A bálnák jól érzik magukat a lecsendesedett vizekben a francia partoknál

2020.04.10. 15:22

Felszabadultan úszkáló bálnákat filmeztek le Franciaország földközi-tengeri partvidékén, Marseille közelében. A két barázdásbálnát a Calanques Nemzeti Park partjainál kapta lencsevégre egy tengeri őrjárat – írja az MTI.

François Bland, a park igazgatója a francia Info rádióban csütörtökön beszélt a rendkívüli jelenségről. Szerinte nagyon ritka, hogy ezen a partvidéken barázdásbálnák jelenjenek meg, és ilyen közelről le is lehessen filmezni őket, mivel a cetek rendesen csak a mélyebb vizekben, a partoktól távol úsznak.

A BARÁZDÁSBÁLNÁK A LEGNAGYOBB BÁLNAFAJOK KÖZÉ TARTOZNAK, SÚLYUK A 70 TONNÁT IS ELÉRHETI, HOSSZUK PEDIG MEGHALADHATJA A 20 MÉTERT.

Mostanában sok millióan maradnak otthon azért, hogy lassítani lehessen a koronavírus-járvány terjedését, emiatt pedig világszerte észleltek az emberek által elhagyott helyekre bemerészkedő vadállatokat

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Eladnék
  • Hírek