Kinga, Kincső
15 °C
31 °C

Katonai verziót készített a Samsung az S20 telefonjából

2020.05.21. 10:12

A Samsung bemutatta az S20-as készülékcsalád legújabb tagját, amit nem az átlagfelhasználóknak szán, hanem leginkább a hadseregnek

A Galaxy S20 Tactical tudásában azonos az S20 telefonnal, viszont olyan gyári szoftvereket kapott, amik hasznosak lehetnek a hadseregnek, illetve olyan tokban érkezik, ami megvédi attól, hogy az első bevetésen pókhálósra törjön a kijelzője. 

A Samsung arról ír, hogy a katonai szereplők egyedi igényeit szeretné kielégíteni a telefonjával és a kiegészítő szoftverfunkciókkal. 

Ezek között olyan újítások szerepelnek, mint például:

  • Éjjellátó üzemmód, ami kikapcsolja a képernyőt, így nem kell attól tartania a katonának hogy belevakul a fénybe, ha rápillant a kijelzőre.
  • Fel lehet oldani úgy is a telefont, ha éppen vízszintesen tartják, ez mondjuk egy olyan funkció, ami a nem katonai készülékeken is hasznos lenne, mert  jelenleg álló nézetben marad a telefon. Így is fel lehet ugyan oldani, de valószínűleg kényelmesebb lenne, ha ilyenkor a képernyő is alkalmazkodna a telefon helyzetéhez. 
  • Van benne lopakodó üzemmód, ami azt ígéri, hogy letiltja az LTE-t, és elnémítja az összes rádiófrekvenciás műsorszórást. Való igaz, hogy meglehetősen szerencsétlen ha például egy bevetés közben feltűnik a keresett terroristának, hogy egy idegen, amerikai nevű felhasználó telefonja próbál rácsatlakozni a bluetooth hangrendszerre, az ilyen problémák elkerülhetőek ezzel a funkcióval.
  • A Dex katonai változata pedig arra lehet jó, hogy a jelentéseket már akár azonnal, a kocsiból meg tudják írni, majd egyszerűen el tudják küldeni. 
  • Az adatokat a Knoxszal lehet biztonságban tudni, ez megfelel az Egyesült Államok kormányzati követelményeinek is, és nem sokban különbözik attól a Knox-verziótól, amit a felhasználók a saját telefonjukon elérnek. 

A készüléket a tervek szerint magánemberek nem, csak néhány szerződött partner vásárolhatja meg, de egyelőre nincs arra vonatkozóan információ, hogy melyik ország hadserege vagy rendőrsége szaladgál majd strapabíró Samsung S20 telefonokkal, és azt sem közölték, hogy a speciális szoftver és tok mennyivel teszi drágábbá a készüléket. 

s20 product KV 6 5-1 TWO-COLUMN
Fotó: Samsung