Vencel
13 °C
23 °C

Mától a budapesti állatkertben is kötelező a maszkviselés

2020.09.07. 17:42
Az állatházakban és a beltéri bemutatóhelyeken mostantól kötelező a szájat és az orrot eltakaró maszk, kendő vagy sál viselése.

„Az ősember is hordja, hordjatok Ti is maszkot!” – kéri a budapesti állatkert Facebook-oldala tekintettel a koronavírus helyzetre.

Ma délelőtt az ősember-szoborra is maszk került a Fővárosi Állat- és Növénykertben, miközben az ország vezető tudósai egymás után hívják fel a figyelmet a maszk használat és a távolságtartás fontosságára.  Eddig csupán ajánlott volt a maszk viselése zárt tértben, mától azonban – írja a honlapján az állatkert – már kötelező lett. "Figyeljünk egymásra, vigyázzunk egymásra!" - kérik.

A szájat és az orrot eltakaró eszköz állatházakban, belső terekben való viselésén túl az állatkert a további kéréssel fordul a látogatókhoz: 

  • aki betegség tüneteit észleli magán, lehetőleg halassza későbbre az állatkerti látogatását;
  • a látogatók használják a bejáratoknál, illetve a mosdóknál, kézmosóhelyeknél elhelyezett fertőtlenítő folyadékokat, és gyakran, alaposan mossanak kezet!;
  • a szokásosnál is nagyobb nyomatékkal kérik, hogy az állatokat a nagyközönség semmivel se etesse: még zoo csemegével sem!

Ha valaki esetleg otthon felejtené a maszkját, a főbejárat melletti ajándékboltban tud vásárolni.