Előkelő helyen a nemzetközi egyetemek között a magyar orvosképzés

2020.10.30. 20:03

Négy magyar egyetem is található  a 856 felsőoktatási intézmény között, amelyek  a legjobb orvos- és egészségtudományi képzéseket adják – derül ki a  Times Higher Education (THE) egyetemi rangsorából.

A Semmelweis a tavalyi eredményéhez képest javított, a 300-400. helyről a 201-250. helyre tornázta fel magát. A Debreceni Egyetem, a Szegedi Tudományegyetem és a Pécsi Tudományegyetem egységesen a 401-500. helyen végzett. Az utóbbi megtartotta a tavalyi helyét, az előbbi kettő viszont javított, ugyanis egy évvel ezelőtt a Debreceni Egyetem és a Szegedi Tudományegyetem is az 501-600. helyen szerepelt – írta az eduline.hu.

A listát idén is az Oxford vezeti, az első ötbe még a Harvard, a Cambridge, az Imperial College London és a Stanford fért be – ebben a sorrendben, ugyanúgy, mint tavaly.

Kapcsolódó

A 41. legjobb európai egyetem a Semmelweis

A ranglistán 4 magyar egyetem szerepel, a sorrend részben hallgatói felmérésen, részben egyetemi adatszolgáltatáson, statisztikákon alapul.

A THE a mérnöki képzési is rangsorolta, ezen a listán három magyar egyetem lelhető fel. A legelőkelőbb helyet, a 601-800. a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem zsebelte be, a Debreceni Egyetemnek és a Miskolci Egyetemnek pedig holtversenyben a 801-1000. helyezés jutott.

Az 1098 intézményt rangsoroló lista első helyét a Harvard érdemelte ki, a második az Oxford, a harmadik pedig a Stanford.  • Hírek
  • Hírek