Több benzinkúton lehet leadni a használt olajat

2020.11.12. 17:41

Az Oil! Magyarország a Biofilter Zrt.-vel együttműködve tárolótartályokat helyezett ki több Oil! töltőállomáson országszerte. A használt sütőolaj a szelektív gyűjtés révén bioüzemanyagként hasznosul újra.

Magyarországon egy év alatt körülbelül 25 ezer tonna használt étolaj keletkezik a háztartásokban, amiből csak 500 tonnát gyűjtenek be. Pedig egyetlen csepp használt étolaj akár ezer liter élővizet is elszennyezhet – írja a vezess.hu.

Biofilter hasznalt sutoolaj korforgas.png

A Biofilter Zrt. által begyűjtött használt sütőolaj a társaság egyik telephelyére kerül, ahol zsírolvasztó berendezésben, zárt rendszerben dolgozzák fel. A végterméket, vagyis a tisztított növényi étolajat a biodízel-iparágban hasznosítják újra, a gázolajgyártás biokomponenseként használják fel.

Minden liter begyűjtött és újrahasznosított használt étolajjal annyi felesleges szén-dioxid-kibocsátástól mentesíthető a környezetünk, mintha 90 kilométert autóztunk volna.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Biztosítás