Koronavírus adatok

2021. dec. 08.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Mária
-6 °C
4 °C

Zsinórban hatodszor az Év Honlapja a mateking.hu

2021.01.09. 15:58

2020 decemberében indult az Év Honlapja országos díjátadó roadshow, melynek keretében személyesen adták át az elnyert elismeréseket. A mateking.hu-t 2015 óta minden évben kitüntették, ezúttal az e-learning kategóriában ítélték legjobbnak az oldalt.

A kitüntetést ajándékozással ünneplik meg az üzemeltetők: a leggyorsabban jelentkező öt iskolának most ingyenes hozzáférést biztosítanak a rendszerhez. Mindezt az oktatási intézmények összes tanulója használhatja majd matematikatudásának fejlesztésére.mateking.hu 10 évvel ezelőtt napi 5-6 látogatóval és 30 tananyaggal indult, mostanra már több mint 150 ezer felhasználóval rendelkezik, és Magyarország legnépszerűbb egyetemi matekoktató weboldalává nőtte ki magát. Tavasszal, a koronavírus-járvány első hulláma alatt szinte minden létező rekordot megdöntöttek. Miután az iskolák digitális oktatásra álltak át, a tanév végéig ingyenessé és regisztrációmentessé tették a teljes középiskolai matematikát. Naponta 30–60 ezren látogatták meg az oldalt, a matekérettségi előtti napon pedig 87 ezren gyakoroltak itt.

Ha már matek, vizsgáljuk meg mi is a számokat kissé közelebbről! Az oldalon jelenleg

  • 2445 léptethető tananyag
  • és közel 30 tantárgy található,
  • ezek egyik legnagyobbika a matek,
  • amely 40 témakörből
  • és 430 tananyagból áll,

felölelve a teljes középiskolai anyagot és az emelt szintű anyagokat is, lehetővé téve ezzel a felkészülést bármely szintű matematikaérettségire.

A mateking hatékonyságát az adja, hogy a tananyagok sok-sok apró lépésből, picike morzsákból épülnek föl. Mindenki a saját tempója szerint éppen akkor lép tovább egy morzsán, amikor azt megértette – magyarázza a sikert Mosóczi András ötletgazda.

Ez egy okos kis példatár, ami arra is használható, ha valaki gyakorolni szeretne, és olyankor is, ha gyorsan át akar pörgetni egy-egy témát

– tette hozzá. A fejlesztő csapat büszke rá, hogy 2020-ban 435 új résszel bővült a mateking, és így már 2300-nál is több epizódból lehet náluk tanulni.