Több mint két és fél millióan nézték az új-zélandi albatrosz költését

2021.01.26. 13:51

Bárhonnan, a nap minden órájában nyomon lehet követni egy vasárnap kikelt északi királyalbatrosz-fiókának és szüleinek mindennapjait Új-Zélandon. Az MTI beszámolója szerint az úgynevezett Royal Camet a Déli-szigeten lévő Otago régió északi királyalbatrosz (Diomedea sanfordi), maori nevén toroa kolóniájának egy-egy költőpárjára irányítják rá minden évben. A fióka vasárnap egy inkubátorban kelt ki, majd visszahelyezték a fészekbe, ahol két hónapon át gondozza intenzíven a fiókát.

Sharyn Broni vadőr szerint eddig 16 fióka kelt ki az idei 41 tojásból.

A legutóbbi költési szezon közvetítése meghaladta a két és fél millió megtekintést világszerte, az érdeklődők együttvéve több mint 580 ezer órán át kísérték figyelemmel a madárcsalád életét.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!

Klímaváltozás, környezettudatosság, fenntartható jövő.
Ezek nem csak trendi hívószavak, hanem a közös valóság, amiben mindannyian élünk. A Zöld Indexen mi is kiemelt figyelemmel foglalkozunk ezekkel a témákkal. Ha te is fontosnak tartod, hogy azoknak is élhető bolygójuk legyen, akik ma születnek, csatlakozz hozzánk a Zöld Indexen.