Dőlt a pénz tavaly a Twitterhez

2021.02.10. 18:37
A Twitter rekordbevételt könyvelhetett el 2020 utolsó negyedévében, ezzel a vezérigazgató szerint a platform „rendkívüli évet zárt”.

A közösségi üzenetküldő platform szerint a bevételek tavaly 28 százalékkal nőttek, ami 1,29 milliárd dolláros (jelenlegi árfolyamon nagyjából 380 milliárd forintos) növekedést jelent 2019 utolsó negyedévéhez képest.

Januárban viszont a Twitter kitiltotta Donald Trumpot a platformról, amely elemzők szerint viszont most negatív hatással lehet a bevételekre ebben a negyedévben.

Egy olyan platform vagyunk, amely nyilvánvalóan sokkal nagyobb jelentőségű, mint bármelyik téma vagy akármelyik fiók.

- állítja Jack Dorsey, a Twitter főnöke.

A Twitter negyedik negyedéves eredményei felülmúlják az elemzők jövedelemmel és bevételekkel kapcsolatos várakozásait, de a felhasználók növekedése ezt nem követte.

Január 8-án a Twitter úgy döntött, hogy végleg felfüggeszti Donald Trump volt elnök fiókját a washingtoni zavargások után. A lelkes Twitter-felhasználó és amerikai elnök eltávolítása félelmet váltott ki, hogy ez befolyásolhatja a platform aktuális negyedévi népszerűségét.

Válaszul Jack Dorsey, a Twitter vezérigazgatója elmondta, hogy a felhasználók több mint 6000 különböző témát képesek követni, elmagyarázva, hogy ezek a témák ösztönzik a növekedést. Azt is hozzátette, hogy a Twitter közönségének 80 százaléka az Egyesült Államokon kívül található.

Globális szolgáltatásunk van. Nem csupán attól függünk, hogy a hírek és a politika miképpen vezérlik a Twittert.

- állítja Dorsey.

A Twitter összes „monetizálható” napi aktív felhasználója 5 millióval nőtt a harmadik negyedévről 192 millióra. Míg ez 26 százalékos növekedés az egy évvel ezelőttihez képest, az elemzői 193,5 milliós várakozások alá esett. A cég arra is figyelmeztetett, hogy összes költsége és kiadása legalább 25 százalékkal emelkedik az idén, mivel a létszám 20 százalékos emelését tervezi. 2020-ban a cégnek több mint 5500 alkalmazottja volt.

Elindult az Indamedia média és marketing-kommunikációs kiadványa.

További szakmai tartalmakért kattints és kövess bennünket!

MEGNÉZEM
Ma is tanultam valamit 1-2-3-4-5

5 könyv
Több mint 600 meghökkentő, érdekes és tanulságos történet!

MEGVESZEM