30 millió ember vett részt az ingyenes digitális kurzusukon

2021.03.30. 17:23

A világ 250 országában már 30 millióan vettek részt a Microsoft, a LinkedIn és a GitHub segítségével ingyenes online képzéseken – közölte a Microsoft az MTI-vel kedden.

A cég szerint csak Magyarországon több, mint 43 ezren képezték tovább magukat az ingyenes kurzusokon, ezzel Magyarország az 59.-ik a 250 ország rangsorában. 

A képzéseken megszerzett tudás nem csupán az emberek elhelyezkedését segíti és a lehetőségeiket tágítja, hanem segít a képzett munkaerő és a munkaadók egymásra találásában – írták.

A közleményben felidézték: a járvány miatti gazdasági válság és munkanélküliség enyhítésére a Microsoft tavaly júniusban indította el nagyszabású programját, amely eredetileg világszerte 25 millió ember átképzését tűzte ki célul.  Tájékoztatásuk szerint a legnépszerűbb képzések a szoftverfejlesztő, az ügyfélszolgálati specialista és az adatelemző voltak.

Christopher Mattheisen, a Microsoft Magyarország ügyvezetője a közleményben úgy fogalmazott a technológia minden iparágat forradalmasít, új lehetőségeket teremt. A digitális tudás és képességek nemcsak az embereknek jelentenek versenyelőnyt, hanem a cégek és a nemzetgazdaságok számára is kulcskérdés – hangsúlyozta. 

Elindult az Indamedia média és marketing-kommunikációs kiadványa.

További szakmai tartalmakért kattints és kövess bennünket!

MEGNÉZEM
Ma is tanultam valamit 5

Megint 150 vadonatúj, izgalmas téma ismét meglepő válaszokkal

MEGVESZEM