A kakaó miatt vészesen fogy az elefánt Elefántcsontparton

2021.04.29. 06:40

Az elefántok, Elefántcsontpart emblematikus állatai kihalófélben vannak a nyugat-afrikai országban – adta hírül az MTI.

A helyi vízügyi és erdészeti minisztérium szerint három évtized alatt kevesebb mint felére, 1100-ról ötszáz körülire csökkent az Elefántcsontparton élő elefántok száma az erdőirtások és a vadorzás miatt.

Az 1960-as években még százezer ormányos élt az országban, bár akkor még tizenhat millió hektárnyi erdőség borította az ország területét – emlékeztetett a tárca vezetője, Martial Kouamé Mé.

A miniszter szerint a kakaótermesztés miatt fél évszázad alatt kétmillió hektárra csökkent az erdők területe Elefántcsontparton, emiatt veszélybe kerültek az elefántok utolsó menedékhelyei is. Elefántcsontpartról származik a világ kakaótermelésének negyven százaléka.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Eladnék
  • Bankszámla