A Google térképe életveszélyes hegyi utakra vezet Skóciában

2021.07.16. 15:56

Skót hegymászó szervezetek hevesen kritizálják a Google-t, véleményük szerint ugyanis térképe „potenciálisan életveszélyes” útvonalakat ajánl a Ben Nevisre és egyéb hegycsúcsokra tartó túrázóknak, és az embereket sziklaszirtekre irányítja – adta hírül az MTI. 

A John Muir Trust, a Nagy-Britannia legmagasabb hegycsúcsait felügyelő szervezet közlése szerint felvették a kapcsolatot a céggel a probléma matt, egyelőre választ nem kaptak – írja a  Guardian .

A szervezet szerint a Google Maps a Ben Nevisre, az Egyesült Királyság legmagasabb hegycsúcsára olyan túraútvonalakat ajánl, melyek „nagyon veszélyesek, még a tapasztalt mászók számára is”.

Még a legtapasztaltabb hegymászónak is nehézséget okozna ennek az útvonalnak a követése. Nagyon meredek, sziklás és ösvény nélküli területen vezet át, ahol még jó látási viszonyok között is nehéz megtalálni az nyomvonalat. Alacsonyan lévő felhők esetén és esőben a javasolt útvonal követése akár halálos is lehet

– mondta Heather Morning, a Mountaineering Scotland biztonsági tanácsadója.

A szervezet és a John Muir Trust azt javasolja, hogy az útvonalak kialakításakor a Google konzultáljon velük vagy helyi túravezetőkkel.

A Google térképeket a biztonságot és megbízhatóságot szem előtt tartva hozzuk létre és minél előbb kivizsgáljuk a Ben Nevis útvonalának problémáját

– közölte a Google szóvivője.  • Hírek
  • Bankszámla