16:00, December 03.
Hollandia 0
Egyesült Államok 0
Kalifa Nemzetközi Stadion Nyolcaddöntő
20:00, December 03.
Argentína 0
Ausztrália 0

Rejtélyes tűzgömb villant a Dunántúl felett

2021.10.14. 12:30

Látványos tűzgömböt sikerült lencsevégre kapnia az Időkép éjjellátó webkamerájának szerda este a Zselici Csillagparkban. A fényes tűzgömb 20 óra 16 perc körül a keleti égbolton villant fel. 

Egyesek máris vészharangokat kongatnak, hogy azonosítatlan repülő tárgy, közkeletű nevén ufó repülhetett keresztül az ország légterén, de a meteorológusok szerint az ilyen jelenségeknek földhözragadtabb magyarázatai vannak. Általában a köznyelvben hullócsillagként emlegetett meteorok a felelősek a hasonló jelenségekért. 

Mint ahogy annak a másik megfigyelésnek sincs sci-fi-háttere, amelyben valóban a fantasztikus filmek képsorait idéző felhőket kaptak lencsevégre Csehországban.

Ez egyértelműen nem földön kívüli civilizáció műve, a Kelvin–Helmholtz-instabilitás hatására kialakuló fodrozódó felhő rendszerint két különböző sűrűségű, egymáshoz képest mozgásban lévő réteg határán jön létre, bár kétségtelenül nem túl gyakran. Hazánkban legutóbb ez év januárjában figyeltek meg hasonlóan látványos felhőformákat.

Önnek is van egy jó képe az időjárásról? 
KÜLDJE EL NEKÜNK!  • Hírek
  • Hírek