Ivó, Milán
EUR 384,78 Ft
USD 362,94 Ft
5 °C
26 °C

Karikó Katalin Glamour girl lett

2021.11.03. 10:32

A Glamour magazin az év nőjének választotta Karikó Katalin magyar–amerikai biokémikust. Karikó Katalin a közösségi oldalán azt írta:

»Glamour girl«-nek jelöltek, én nemet mondtam, hiszen ez áll legmesszebb tőlem, de Zsuzsi szerint szükség van a fiataloknak »ilyen« női példaképre, hát végül kötélnek álltam, és így lettem 2021 egyik »glamour girl«-je.

A cikkben, amelynek címe: „A tudós, aki megmentette a világot”, kiemelik, hogy a tudományos világban sokáig mekkora érdektelenségbe ütköztek az mRNS-sel kapcsolatos kutatásai. Ennek ellenére a tudós mindig elkötelezetten hitt a munkájában. Amikor kirúgták a Pennsylvaniai Egyetem orvosi karáról, utolsó napján csak ennyit mondott a főnökének:

Ebből a laborból egy nap még múzeum lesz. Hozzá ne nyúljatok!

Korábban a Washington Post is hosszú portrét közölt Karikó Katalinről, amiben Jean Bennett, a biokémikus egykori munkatársa is azt nyilatkozta, hogy

azt gondolom, Karikó Katalint úgy kellene ünnepelni, mint aki megmentette a világot.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Biztosítás