Elon Musk szerint nukleáris katasztrófa fenyegeti a Földet

2021.11.19. 12:51

A SpaceX vezetője szerint azért kell elhagynunk bolygónkat, mert előbb-utóbb be fog következni valamilyen katasztrófa, ami élhetetlenné teszi a Földet. 

Elon Musk egy űrkutatást érintő, zárt körű konferencián beszélt nemrég. Kifejtette, hogy a SpaceX-szel mielőbb szeretnének állandó bázist létrehozni a Marson. Mindezt azzal indokolta, hogy muszáj enyhíteni a „civilizációs kockázatokat” a Földön, és ennek az egyik lehetősége az, hogy bolygóközi fajjá teszik az embert.

Ha túl sokáig várunk, a Föld lakhatatlanná fog válni, és mindannyian halottak leszünk

– mondta Elon Musk, hozzátéve: bármikor fennáll a veszélye annak, hogy becsapódik egy aszteroida a Földön, ami például a dinoszauruszok esetében már kihalást eredményezett. Musk ezen kívül a klímaváltozást, a születésszámok egyes helyeken jelentkező csökkenését, valamint egy nukleáris katasztrófát lát lehetséges veszélyként. 

Bármikor bekövetkezhet egy jó öreg nukleáris armageddon, ezt sosem lehet kizárni. Azt én sem tudom, hány százalék esély van erre, de biztos, hogy nem nulla

– fogalmazott a milliárdos.

Musk egyébként már tavaly is beszélt egy konferencián a Mars meghódításának tervéről, amikor elismerte, hogy nagyon nehéz és veszélyes, „nem szívbajosoknak való” feladat lesz. A Marssal kapcsolatos tervek mindezzel együtt már ott tartanak, hogy Elon Musk barátnője, Grimes is bejelentette: 17 év múlva, ötvenévesen a bolygóra költözne.

(via Futurism.com)

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport

Klímaváltozás, környezettudatosság, fenntartható jövő.
Ezek nem csak trendi hívószavak, hanem a közös valóság, amiben mindannyian élünk. A Zöld Indexen mi is kiemelt figyelemmel foglalkozunk ezekkel a témákkal. Ha te is fontosnak tartod, hogy azoknak is élhető bolygójuk legyen, akik ma születnek, csatlakozz hozzánk a Zöld Indexen.