Jeff Bezos úgy látja, idővel emberek milliói lakhatnak majd távoli bolygókon

2021.11.19. 20:04

Jeff Bezos szerint egy napon távoli bolygókon fognak lakni majd az emberek, a Földre pedig turistaként fognak visszajárni, mint egyfajta rezervátumba. Az Amazon egykori elnök-vezérigazgatója, a Blue Origin magán űripari vállalat alapítója egy washingtoni űrkutatási fórumon többek között arról is beszélt: 

ő és a világ többi szupergazdag embere hamarosan megtalálják a módját annak, hogy az ember különböző planétákon lakhasson, egyfajta bolygóközi fajjá válva. 

Hozzátette: idővel emberek milliói fognak a Földről az űrbe költözni.

Bezos azt is kifejtette, hogy az évszázadok leforgása alatt az emberek többsége vagy legalábbis nagy része űrbéli kolóniákon fog születni, élni és dolgozni, és a világűrt mondhatja majd otthonának.

A Földre pedig talán majd úgy fognak látogatóba érkezni, ahogy mi most a Yellowstone Nemzeti parkba

– jelentette ki. Azt is megjegyezte, hogy a Blue Origin vízióját képezik a világűrbe költöző és ott dolgozó emberek milliói.

A vállalkozó a washingtoni Nemzeti Katedrálisban tartott fórumon arról is beszélt, hogy becslése szerint legfeljebb tízmilliárd embert tud eltartani a Föld, ezért a népességnövekedésre szerinte az lehet a megoldás, ha az űrben keresünk több helyet – számolt be az MTI.

Elon Musk, a SpaceX vezetője is arról beszélt nemrég, hogy idővel el kell hagyni a Földet, mert előbb-utóbb bekövetkezik egy olyan katasztrófa, ami élhetetlenné teszi a bolygót.

Klímaváltozás, környezettudatosság, fenntartható jövő.
Ezek nem csak trendi hívószavak, hanem a közös valóság, amiben mindannyian élünk. A Zöld Indexen mi is kiemelt figyelemmel foglalkozunk ezekkel a témákkal. Ha te is fontosnak tartod, hogy azoknak is élhető bolygójuk legyen, akik ma születnek, csatlakozz hozzánk a Zöld Indexen.