Nyüzsögnek a cápák Amerika keleti partjainál

2021.12.10. 18:05
Közel százan vannak, és ragadozók.

Egy Twitter-felhasználó felkavaró képet tett közzé a jeladóval felszerelt atlanti-óceáni fehér cápákat követő alkalmazásból, amelyen körülbelül száz cápa látható az Egyesült Államok keleti partja mentén. A bejegyzés futótűzként terjedt, hatezer megosztást és 53 000 lájkot kapott.

Cápák gyülekeznek a keleti partnál

– írta a Punished_stu nevű felhasználó.

„Időnként belépek, hogy ellenőrizzem, hogy a legközelebbi fehér cápa legalább kétezer mérföldre van” – tette hozzá egy későbbi bejegyzésben.

A követőket megjelenítő Ocearch weboldal igyekezett megnyugtatni a kedélyeket.

Jelenleg az Atlanti-óceán északnyugati részén élő fehér cápákat tanulmányozzuk, akik Kanada és az Egyesült Államok keleti partjainál élnek. Ez az oka, hogy sok jeladós cápa van ezen a területen. 83 fehér cápát láttunk el jeladóval

– mutattak rá.

A Kaliforniai Egyetem cápalaborjának igazgatója, dr. Christopher Lowe elmondta, hogy a víziragadozó-észlelések „rettentően ritkák”, és a klímaváltozás lehet az oka, hogy a cápák a partok közelében tartózkodnak:

Ez nem nagyon szokatlan, mivel a cápák legtöbbjét a partok közelében fogták el és látták el jeladóval. Habár ez az a időszak, amikor a kisebb cápák melegebb, déli vizekbe vándorolnak. Ez a jelenség tehát a klímaváltozás miatt megváltozó óceáni körülményeknek is betudható.

A New York Post jelentése szerint idén a floridai partoknál is több cápát észleltek, amikor 2020 után az emberek nagyobb számban visszatértek a tengerpartokra.

(New York Post)

Elindult az Indamedia média és marketing-kommunikációs kiadványa.

További szakmai tartalmakért kattints és kövess bennünket!

MEGNÉZEM

Klímaváltozás, környezettudatosság, fenntartható jövő.
Ezek nem csak trendi hívószavak, hanem a közös valóság, amiben mindannyian élünk. A Zöld Indexen mi is kiemelt figyelemmel foglalkozunk ezekkel a témákkal. Ha te is fontosnak tartod, hogy azoknak is élhető bolygójuk legyen, akik ma születnek, csatlakozz hozzánk a Zöld Indexen.

Ma is tanultam valamit 1-2-3-4-5

5 könyv
Több mint 600 meghökkentő, érdekes és tanulságos történet!

MEGVESZEM