Modellek helyett moderátorokkal beszéltek az OnlyFans előfizetői

2021.12.21. 07:55
Azzal vádolják az Unruly Agency nevű ügynökséget, hogy dolgozói elolvasták az ügynökség által kezelt influenszerek rajongóinak üzeneteit, majd az influenszerek nevében reagáltak rájuk.

Az Unruly több népszerű OnlyFans-híresség oldalát is kezeli, fotózásokat és forgatásokat szerveznek, menedzselik az oldalra felkerülő bejegyzéseket, illetve segítik a modelleket a rajongókkal való kapcsolattartásban. Utóbbiba beletartozik az is, hogy reagálnak az általuk kezelt modellekhez érkező üzenetekre, a probléma viszont az, hogy ezekben az üzenetekben a rajongók olyan intim információkat is megosztanak, mint szexuális fétisek, fantáziák és egyéb privát dolgok.

Az üzenetet küldő abban a hitben ír, hogy az válaszol majd az üzenetére, akinek a tartalmaira előfizetett – így már látott meztelenül, amiből az következhet, hogy könnyebben oszt meg magáról privát információt –, ez pedig beleeshet a megtévesztés kategóriájába.

Az OnlyFans felhasználói feltételeinek ez a része azonban szürke zóna, az Insider által megkérdezett ügyvédek közül volt, aki szerint rendben van, hisz a felhasználó elfogadta a szolgáltatási feltételeket, más szerint a tartalomgyártót, illetve a fiókot kezelő ügynökséget terheli a felelősség, ha nem jelzi, hogy a neki címzett privát üzeneteket más is elolvashatja, azokra más is reagálhat.

A szóban forgó ügynökséget korábban is érte már vád rossz ügyfélkezelés miatt. Több tartalomgyártó azzal vádolta az Unrulyt, hogy engedélyük nélkül készítettek és tettek közre róluk meztelen tartalmat, olyan eset is előfordult, amikor az OnlyFans fizetős része helyett a publikus oldalra.

Az ügynökség volt munkatársai pert is indítottak a cég ellen bérlopás vádjával, miután kiderült, az OnlyFans-fiókhoz csatolt, kifizetéseknek fenntartott bankszámlát önkényesen lecserélte az ügynökség.

A nyíltan szexuális tartalmakból élő OnlyFans szolgáltatást több kritika is érte a tartalmaival kapcsolatban, korábban kiskorúak pornográf tartalmai is feltűntek az oldalon, illetve a bosszúpornó miatt egy időre le is állították a szolgáltatást.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport