Futni és edzeni is lehet majd a Testnevelési Egyetem új campusának tetején

TE alk roof 02-2048x1095
2022.01.20. 11:10
A Testnevelési Egyetem infrastruktúrája annyira elmaradott volt, hogy nem tudtak külföldi hallgatókat fogadni. Ha lezárul a fejlesztés, nemzetközi sportági szövetségek edzőképzései települhetnek az Alkotás úti komplexumba.

Az uniós közbeszerzési közlönyben megjelent a Testnevelési Egyetem campusfejlesztésének második üteméről szóló közbeszerzési eljárás eredménye, a nettó 69,7 milliárd forint értékű munkát a ZÁÉV Építőipari Zrt. végezheti el. A cég a korábbi ütemben is kivitelezőként vesz részt, a Csörsz utcában található sportpályák és multicsarnok építésével – írja a Magyar Építők.

Buda legnagyobb campusfejlesztésének részeként az Alkotás úton egy sor ingatlan épül meg:

  • atlétika csarnok uszodával és sporthotellel,
  • tornacsarnok,
  • labdajátékcsarnok,
  • lőtér és vívóterem,
  • 400 férőhelyes kollégium és diákhotel,
  • parkolóház 198 autónak,
  • valamint egy 18 ezer négyzetméteres történeti park.

A tervek szerint az atlétika csarnok 400 férőhelyes lelátóval, VIP- és szeminárium helyiséggel is rendelkezik majd. A tervezett uszodát egy 50 méteres versenymedencével, egy 25 méteres tanmedencével és egy 200 fős lelátóval alakítják ki, de lesz wellnessrészleg és konditerem is. Az uszoda és az atlétikai csarnok tetejét sporttetőként alakítják ki, futókörrel és rekreációs sportolást szolgáló felületekkel.

A Testnevelési Egyetem tavaly kinevezett rektora, Sterbenz Tamás korábban az Indexnek adott interjúban arról is beszélt, hogy a TE infrastruktúrája annyira elmaradott, hogy emiatt nem tudnak külföldi hallgatókat fogadni. A volt válogatott kosárlabdázó szerint pedig a magyar szakemberek tudása nemcsak ezt, hanem azt is lehetővé tenné, hogy a nemzetközi sportági szövetségek ide telepítsék az edzőképzéseiket.

Azt szeretném, hogy 2025-re, amikor százéves lesz a TE, a világon egyedülálló edzőképző egyetem legyünk

– tette hozzá az egyetem rektora.

(Borítókép: TSPC)

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Eladnék
  • Hírek