Új funkciót tesztel az Instagram, lehet, hogy már az ön mobilján is ott van

2022.10.03. 10:17
Egyre biztosabb, hogy kilép tesztelői szakaszából az az új Instagram-funkció, mely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy 24 órán át elérhető szöveges üzeneteket hagyjanak hátra követőiknek.

Az elmúlt napokban több felhasználó is jelezte, hogy egy teljesen új felület vált számukra elérhetővé az alkalmazásban  számolt be a The Verge az XDA Developers információi alapján. Mint azt a lap írja, a funkció először júniusban jelent meg néhány véletlenszerűen kiválasztott felhasználónál, mostanra azonban egyre szélesebb körben terjed, mely akár azt is jelentheti, hogy kilépett a tesztelői fázisból.

Oszd meg, mi jár a fejedben!

– olvasható a felszólítás az új szövegdobozban, mely a felhasználók profiloldalán jelenik meg. Érdekesség, hogy ha valaki posztol egy üzenetet, arról a követők nem kapnak értesítést, ha azonban valaki profiljára tévednek, akkor lehetőségük van rá válaszolni és reagálni. Vélhetően ezzel szeretne az Instagram forgalmat terelni a hírfolyam mellett a felhasználók profiljára is.

Mivel a kis jegyzetek 24 óra után eltűnnek, nagyon hasonlítanak az Instagram-történetekre, melyekben szintén rengeteg szöveget osztanak meg az instagramozók, azt a Meta azonban fotók és videók megosztására találta ki. Kíváncsian várjuk, mennyire fognak a felhasználók az új fejlesztéshez adaptálódni.

Azt egyelőre nem tudni, hogy az új funkció milyen minta alapján jelenik meg a felhasználóknál, egyaránt tapasztalták androidos és iOS-es mobilokon is. A legegyszerűbb dolog, amit tehet, az az, hogy alkalmazásboltjában (Google Play vagy App Store) frissíti az Instagramot az aktuálisan elérhető legfrissebb verzióra, és vár. A Metánál ugyanis bevett szokás, hogy fejlesztéseiket egyenként aktiválják a profiloknál.

Elindult az Indamedia média és marketing-kommunikációs kiadványa.

További szakmai tartalmakért kattints és kövess bennünket!

MEGNÉZEM
Ma is tanultam valamit 1-2-3-4-5

5 könyv
Több mint 600 meghökkentő, érdekes és tanulságos történet!

MEGVESZEM