Tudja, miért utazott Mark Zuckerberg Magyarországra?

GettyImages-669889288
2023.02.04. 06:07
Tizenkilenc éve, hogy az egész világot meghódító útjára indult Mark Zuckerberg és programozó társainak fejlesztése, a Facebook. A Meta vezérigazgatója azóta a világ egyik leggazdagabb embere lett, néhány évvel ezelőtt pedig Magyarországon is járt, ráadásul egy meglehetősen vicces ügy érdekében.

Nem túlzás azt kijelenteni, hogy a Facebook teljesen átformálta a hétköznapjainkat és azt, hogy hogyan beszélgetünk és lépünk kapcsolatba ismerőseinkkel – vagy éppen teljesen idegenekkel. Ha találkozunk egy új emberrel, bemutatkozás után a második, harmadik cselekedetünk az, hogy megkeressük az illetőt Facebookon és ismerősnek jelöljük, hiszen biztosra vesszük, hogy elérhető a platformon.

Mark Zuckerberg sikertörténete ráadásul nem csak a felhasználókat vonzotta be, hanem Hollywoodot is, 2010-ben ugyanis egy film is megjelent a Facebook alapításáról , amely a későbbiekben a legjobb adaptált forgatókönyvnek járó Oscar-díjat is elnyerte. De mennyit tud magáról a Facebookról és alapítójának, Mark Zuckerbergnek a történetéről? Tesztelje velünk tudását!

Minden kérdés megválaszolására 30 másodperc áll rendelkezésére. Jelölje meg a helyes választ, majd vagy várja ki az idő végét, vagy kattintson a "Következő kérdés" gombra. A linkre kattintva elindul a játék.

Sajnos nem sikerült :(
Kérjük próbálja meg újra.
Indulhat a kvíz »

(Borítókép: Mark Zuckerbeg 2017. április 18-án. Fotó:  Justin Sullivan / Getty Images )  • Hírek
  • Árfolyam