A megmaradt személyzet bónuszán spórol a Meta

2023.03.29. 14:52
A Facebook anyavállalata, a Meta Platforms Inc. egy belső feljegyzés szerint a jelentős létszámleépítések mellett azzal spórolna további összegeket, hogy csökkenti egyes bónuszok kifizetését és gyakrabban felülvizsgálja az alkalmazottak teljesítményét.

Azok az alkalmazottak, akik a 2023-as év végi értékelésükben „a legtöbb elvárásnak megfelelt” minősítést kapták, a 2024 márciusában esedékes bónusz és részvényjuttatás kevesebb százalékát kaphatják meg – közölte a közösségimédia-vállalat hétfőn.

A The Wall Street Journal által megtekintett belső dokumentum szerint

az erre a minősítésre adott bónusz 85 százalékról 65 százalékra csökken.

A Meta emellett azt is bejelentette, hogy a munkatársak teljesítményének értékelését ezentúl évente kétszer fogják ellenőrizni – szintén a költségcsökkentési törekvések részeként.

A vállalat november óta számos projektet és csapatot megszüntetett, csökkentette az irodái számát, és és több elbocsátást is bejelentett. Az volt a tervük, a munkaerő 13 százalékától, azaz mintegy 11 ezer dolgozótól szabadulnának meg.

Nemrégiben a Meta közölte, hogy az elkövetkező hónapokban további 10 ezer munkahelyet szüntet meg.

Az Indexen írtunk róla korábban, hogy a Meta és további technológiai óriáscégek súlyos hullámvölgyek után próbálják meg összeszedni magukat.  • Tippek
  • Hírek