Elon Musk dühös, jogi lépésekkel fenyegeti Mark Zuckerberget

2023.07.07. 07:46
A Twitter perrel fenyegeti a Facebookot is birtokló Metát az új Threads platform miatt.

A Twitter ügyvédje, Alex Spiro levelet írt a Meta főnökének, Mark Zuckerbergnek, amiben leszögezte, hogy a vállalat „szigorúan érvényesíteni kívánja szellemi tulajdonjogait” – írja a Sky News a Semafor hírportálra hivatkozva.

A levélben állítólag Spiro azt követeli, hogy a Meta tegyen azonnali lépéseket a Twitter üzleti titkainak vagy más, szigorúan bizalmas információknak a használatának beszüntetésére.

Folyamatosan megy az üzengetés

A Twitter tulajdonosa, Elon Musk a saját platformján reagált a Twitter-rivális indulására:

„A piaci verseny rendben van, a csalás nem” – írta.

Néhány órán belül több mint tízmillió felhasználó regisztrált a Meta Instagramhoz kapcsolódó új mikroblog-szolgáltatására, a Threadsre, amelyet a Twitter riválisának szánnak – közölte Mark Zuckerberg, a Meta vezérigazgatója csütörtökön.

A Threadsre az Instagram-felhasználók saját felhasználónevükkel regisztrálhatnak, ugyanakkor az Instagram-felhasználók regisztráció nélkül is nyomon követhetik Threadsen kedvenc felhasználóik megosztásait – írja az MTI.

A Twitter azt állította, hogy volt dolgozói még mindig hozzáférhettek bizalmas információihoz, amelyeket kihasználva „klón” alkalmazást készítettek „az állami és szövetségi törvények megsértésével”.

Andy Stone, a Meta szóvivője a Threads egyik bejegyzésében ugyanakkor azt állította, hogy a platform mérnöki csapatában senki sincs, aki korábban a Twitternél dolgozott.

Linda Yaccarino, a Twitter vezérigazgatója, nyilvánvalóan a Threadsre utalva, a következőket tweetelte: „Gyakran utánoznak minket – de a Twitter-közösséget soha nem lehet egy az egyben lemásolni.”

Elindult az Indamedia média és marketing-kommunikációs kiadványa.

További szakmai tartalmakért kattints és kövess bennünket!

MEGNÉZEM
Ma is tanultam valamit 5

Megint 150 vadonatúj, izgalmas téma ismét meglepő válaszokkal

MEGVESZEM