Olyan változás jön a Messengernél, amely sokakat felbosszanthat

2023.08.25. 20:27
Szeptembertől megszűnik a Facebook csevegőappjának alacsonyabb rendszerigényű változata, a Messenger Lite. Az alkalmazást rengetegen kedvelték, mivel a használata kisebb adatforgalommal járt.

Hamarosan megszünteti a Meta az Androidra készült Messenger Lite alkalmazását, amely rengeteg felhasználónak könnyítette meg eddig a csevegését – számolt be a The Verge.

A Messenger Lite használata kevesebb adatforgalommal járt, nem terhelte a telefon tárhelyét, és a gyengébb mobiltelefonokon is megfelelően működött.

A Google Play áruházból már letölteni sem lehet az alkalmazást, amely szeptember 18-ig használható. 

A felhasználókat már elkezdték figyelmeztetni a törlésről, amely alapján át kell térniük a Messenger használatára.  

Mint írtuk, 2017-ben jelent meg a Play Áruházban a Facebook csevegőappjának könnyűsúlyú változata, a Messenger Lite. A Messenger Lite kevesebb erőforrást használ a teljes verziónál, hiányoznak belőle az elmúlt években beépített funkciók, mint a Napom, a chatbuborékok vagy a kameraeffektek, sőt a végponti titkosítás is. Cserébe az akkumulátorkímélés mellett az adatforgalmi igénye is szerényebb.

Elsőként a fejlődő országokban tették elérhetővé a Messenger Lite-ot azzal a nem titkolt céllal, hogy még többen kezdjék használni a platformot. Úgy tűnik, ezzel a problémával már nem küzd a Meta.

Elindult az Indamedia média és marketing-kommunikációs kiadványa.

További szakmai tartalmakért kattints és kövess bennünket!

MEGNÉZEM
Ma is tanultam valamit 1-2-3-4-5

5 könyv
Több mint 600 meghökkentő, érdekes és tanulságos történet!

MEGVESZEM