Ne lepődjön meg, új funkció érkezik az Instagramra

2024.03.05. 06:15
Hamarosan elérhető lesz az Instagram-felhasználók számára, hogy egy térképen valós időben láthassák barátaik tartózkodási helyét. A Metához tartozó közösségi oldal „Friend Map” néven tesztel egy új funkciót.

Új helymeghatározós funkciót tesztel az Instagram. A felhasználók hamarosan valós időben láthatják egy térképen, hogy a barátaik merre járnak – írta meg a TechCrunch.

A Meta szóvivője hétfőn erősítette meg a portálnak az újítást, amelyet jelenleg csak belsőleg tesztelnek. 

A funkció használata nem kötelező, erről minden felhasználó egyénileg dönthet. Az Instagram „Friend Map” névre keresztelt újdonságnak egyelőre még nincs magyar megfelelője. 

A térképen rövid üzeneteket vagy „jegyzeteket” is hagyhatnak majd a követők. A helyadatok a végpontok között titkosítással lesznek ellátva, így az illetéktelenek nem láthatják automatikusan a tartózkodási helyet.

Az újítás nagyon hasonló lesz a Snapchat-féle Snap Maphez, amellyel szintén követni lehet, hogy hol és merre járnak a felhasználók. 

a barát térkép pontos érkezési dátumát még nem ismertették, de a fejlesztés megjelenése alapján hamarosan a felhasználóknak is elérhető lesz az újítás.

A tesztelést egy szoftverek visszafejtésével (reverse engineering) foglalkozó szakember, Alessandro Paluzzi szúrta ki, aki gyakran a hivatalos megjelenések előtt fedezi fel az újításokat.

Paluzzi képernyőmentéseket is megosztott  a Threads közösségi oldalon, amelyből több információt kaphatunk arról, hogy milyen lesz a „Barát Térkép”.

Elindult az Indamedia média és marketing-kommunikációs kiadványa.

További szakmai tartalmakért kattints és kövess bennünket!

MEGNÉZEM
Ma is tanultam valamit 5

Megint 150 vadonatúj, izgalmas téma ismét meglepő válaszokkal

MEGVESZEM